Vilken kväll det var igår.

IMG_3267

När vi åkte in till Visby, kring 19, var det 32 grader varmt. Vi ramlade in till stan, nyduschade och med svetten som rann på ryggen (den, ryggsvetten, hör i och för sig till småbarnslivet, oavsett väder). A och J, systerdottern och Lillsvågge, dom hade åkt in tidigare för att gå på date. Jag och M hade under dagen lotsat dom till den restaurang som vi tycker är vår-en-gång-om-året-date-restaurang. 

IMG_3344

Hungriga som djur var vi hela gänget; M´s farbror, faster, kusin med hjärtevän, syrran, jag och så mina två pojkar. Och att få tag på ett bord för ett helt gäng, rätt så snabbt, var kanske inte det lättaste. Men så kommer Kusin E, glad i hågen, och berättar att han fått tag på ett bord, på en jättefin restaurang. Perrrfekt! säger vi alla. Vardå? frågar vi.

Han svarar ”Trädgår´n”, vilken är vår en gång om året date-restaurang, den som A och J sitter och äter kärleksmiddag på. Så vi vandrar in där, som ett gäng olika upplagor av Mr Bean, kommer överens om att vi gömmer oss bakom menyerna ifall vi ser A och J. ” Vi är inte här, egentligen. ”

IMG_3274

Men, allt gick ju bra.

Vi stötte inte på varandra där på restaurangen. Däremot några få, få minuter senare. När vi visst tänkt samma sak och gått och ställt oss nedanför utkiksplatsen och kikade på solnedgången. Sittandes på lilla muren där, hade vi det gott, gott.

IMG_3321_wm

Lilla familjen. 

 Men dom, gulleparet, verkade inte ett dugg ledsna för det, och följde sedan gladeligen med oss. Vi drog ett varv genom botaniska, pussades och kramades i kärlekstunneln, IMG_3367…vandrande strandpromenaden,  gick förbi dom där klubbarna som jag kände att å kära nån, vad gör jag och Liten här!? , men snabbt var vi förbi och hamnade vid hamnen bland båtar så stora och svindyra att jag nästan blev arg.

IMG_3301Sen så åkte vi hemåt, hela gänget. Det var midnatt och fortfarande över 20 grader varmt. Tropisk natt. Så läckert! Och vi tyckte alla att kvällen varit himla fin.

Och idag vaknar vi till en regnlugn söndag. Så skönt att vi nästan skäms lite över det. Att packa matsäck och konka kylbagar, dra barnvagn över djupsandiga stränder. Idag tar vi ett ”chillpill”, som Lillsvågge säger. Vi tar det lugnt. Njuter av sovmorgon och regnsmatter.

Men planerna smids. För fullt. Grabbarna är extra på…..

Kvällen igår alltså. Vilken kväll!

I Visby.

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4