Det blev fart på henne.

Ja, det blev det!

I ett knyck hade jag visst både putsat fönsterna och städat. Mås-aporna hade bajsat sönder hela världen, och sånt tål jag bara inte. Sen kändes det mysigt att byta instängt-gammalt-hus-lukt, mot såpadoft och nyskurade golv!  Tvätt hängdes och sedan startade dagens efterlängtade, men väl i stunden ganska dryga, uppdrag; göra Litens Rolls-Royce som ny igen.

IMG_3770

Medan Liten sov och sov och sov, så gnodde jag på som en galning. Vagnen såg på håll ut, vit. Men den var allt annat än vit. Sandgrå och sunkig, faktiskt. Vi har ju flängt på rätt bra senaste tiden, bland kalk och sand och allt packande i och ur bilen har gjort fin-vagnen lite shabbig. Vilket kändes obra, så idag har jag städat, för min lilla älsklings skull. Tvättat sängkläderna i vagnen och gnuggat varenda vagnsdel.

Om det blev bra?

IMG_3789

Den är så löjligt vit och fräsch nu.

Syns som sagt på håll och foto, inte så stor skillnad. Du får tro mina ord, helt enkelt. Och kära nån, vad jag njöt av att få lägga ner min gullebäbis i den där nytvättade, sommar-ute-torkade vagnen sedan. Att ha gnott på för hans skull. Han bryr sig ju inte direkt i om det är nyplockade blommor inne och ett knäskurat golv. Men nybäddat och rent i sina rullande wagon, det njöt han av.

För det mesta har S sovit idag, säkert trött efter resan. Men han har haft rolig vakentid också, min miniman.

IMG_3777_wmHan har hjälpt pappsen att klippa gräsmattan. Satt där, koncentrerad och njutande. Med hörselkåporna på och ett stadigt grepp om pappa och ratt.

IMG_3784

Översvämningsvarning på mamman. I hjärtat, alltså.

Efter allt fix så fräschade vi till oss och vandrade korta biten till svärmor och Litens faster och kusin. Blev bjudna på kaffe och glass i solen. Så mysigt och gott!  Och nu sitter vi här, vid köksfönstret och tittar ut. På regnet som öser ner, samtidigt som solen skiner. Märklig syn. Det åskar också. Vi väntar en stund, på att dundret ska dra sig ännu lite längre bort. En promenad väntar, med den ”nya” vagnen. En sväng, som bland annat kommer gå förbi ica. Fredagscrushen ska inköpas för morsan, förstår ni!

En fredag alltså. Som startade med sovmorgon och lugn utefrukost. Som sedan vände och blev en hundra-knycks-dag. Men nu tar vi helg, drar i handbromsen och laddar för fredagmiddag. Och att ikväll få krypa ner i det nybäddade sänghavet. Ooh, finns få saker som är så ljuvliga,tycker jag.

Trevlig helg, vänner!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4