Idag har dagen varit lyxig, på många och olika vis.

IMG_7356

För det första har M ledig fredag. För det andra var jag till tandläkaren i morse och gick ut därifrån med ett stort leende, efter att ha gått igenom besiktningen utan hål eller tandtroll. Såå skönt. Sen att jag var så trött där i stolen, att jag upplevde besöket som någon slags spaupplevelse och höll på att somna, det är en annan femma, haha! Vi drog vidare och fredagshandlade hela Lilla familjen. Det är lyx att kunna fylla sitt kylskåp med mat. Efter lunch kom kära C, min bäste kompanjon, och vi jobbade vidare med exarbetet. Fredagen till ära, med massa tända ljus och gott nybryggt kaffe och mörk choklad. Det gick som hejsan då!

Och nu, har vi varit på mysigt äppeläventyr med två andra fina vänner. IMG_7360 Lite av en årlig tradition, kan man säga. H, min smågalne vän, hittar varje år någon ny äppelträdsägare som vi får lov att plocka hos.

IMG_7386

I år, vilket troligtvis är vårt sista äppelplockarår här i Piteå, avslutade vi på topp!

IMG_7421

Det var helt gaaaalet med äpplen.

IMG_7423

Äppelmos ska göras. Gott på havregrynsgröten! IMG_7425Småhänderna kramade det där röda, vackra, obesprutade äpplet. Det är mitt, sa han bestämt.

IMG_7418

Älskade Miniman, du är en riktig äventyrare! Hänger med på allt vad dina päron hittar på.

IMG_7366

Nu väntar gomiddag. Sedan ska jag krypa ner i ett bad och bli sådär mjuk och varm i hela kroppen. Precis det behöver jag. Och en äppelpaj! Såklart ska jag sno ihop en äppelpaj till fredagsmyset. Det blir gott!

Ja, vilken lyxfredag- och nu är det helg! Förbaskat skönt. Och lyxigt!

Hoppas du haft en fin dag. Trevlig helg önskar jag!

Kram/lillafrun
G-VMBJT57ZE4