Det blev visst söndagkväll, helt plötsligt.

Vad fort en helg går, alltså.

Idag vaknade vi till snöstorm och alldeles ofattbart mycket snö på marken. Vi gömde oss under täcket en lång stund, men klädde sedan på oss och gick ut. Oplogat, 1,5 decimeter snömodd, snöyra. Vi turades om att dra vagnen. Jag som ett rykande pärfat (arg) och mannen som försökte muntra upp med men tänk älskling, snart är det jul! . Vi mötte en man som tittade på oss och istället för att säga hej, sa mumlande Det går tungt idag.. och vi kunde inte annat än att hålla med.

När vi kom hem var det ju ändå rätt härligt med rosiga kinder, faktiskt.

IMG_9164

 Sen ledde det ena till det andra. Ute på baltanen yrde snön in och saker och ting behövde komma in under tak och få vintervila. Saker bars ner i förrådet och vips stod jag inne i klädkammaren som typ inte har haft nån plats på golvet, för två fötter i bredd ens. Jag fick nog på att det var så jädra trångt överallt och bara vevande den ena prylen efter den andra, ut genom dörren. Det blev så himla bra! Problemet löst, i klädkammaren. Men allt låg visst på hallgolvet istället….

Kände mig som Lotta på Bråkmakargatan, där jag satt och pratade högt för mig själv om att Det var väl ändå märkvärdigt… 

Insamlingen tömdes och sommarjackor och fladdriga sjalar, byttes mot täckisar, dunjackor, stickade sockar och mössor. Mannen gick skyttetrafik i trapphuset, ner till förrådet. Och jag kastade saker på livet. Gick gladeligen ännu en gång till sophuset med saker att hiva. Oooh som vi är redo för hus nu, alltså. Ett stort ett, tack!

IMG_9188

Efter allt fix passade en söndagsstädning och uppstekt palt, alldeles ypperligt. Och sedan klämde vi ner oss i badkaret, alla tre. Så hiimla mysigt!  Nybadade, russinskrövliga och nöjda över att vi fått en massa, väldigt tråkiga, bestyr gjorda så drog vi iväg.

IMG_9197

Dagens morsa.

IMG_9194_wm

Snyggpappan i sin sprojlans nya vinterjacka och så Lilla Minimannen, som var mycket fascinerad utav snön.

Vi drog till dom där vännerna som är som familj och som vi bara älskar att umgås tillsammans med. Minimännen, våra jämngamla bäbisar, är helt underbara att se på ihop. Så vi har bara för en liten stund sedan kommit hem till lyan igen. Ett världsbra avslut på helgen!

 Jag och Liten har precis dansat helgens sista dans på vardagsrumsgolvet och konstaterade då, att det här var en himla fin helg.

Godnatt! 

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4