IMG_0575IMG_0579Torsdag.

Och det är kallt idag. Sådär så att det bet i kinderna under tommelmorundan och sådär kallt så Torehunden fick frost i skägget.

Men det är mysigt.

IMG_0576IMG_0578För det finns travevis med ved och brasan är tänd fjugofyrasju, i princip. Så det är bara att mata på.  Att komma in i värmen, med rosiga kinder och småkalla fötter, det är svårslaget.

Men. Ja, det finns ett men. Jag har ont i hjärtat, för att någon jag älskar har varit ute för olyckan. Jädra halka, alltså. Den är förrädisk och kan bryta ben härs och tvärs. Fy. Så ja, det är en fin torsdag, men lite moloken.

IMG_0581Men alltså..

Julen är på väg. Det känns i hela kroppen. Plus att jag varit här hemma hos päronen i en vecka, och julknarkandet är i gång för fullt. Jag har hur många sidor som helst uppe, här på lilldatorn, där jag håller på att klicka hem diverse julgrejer. Och doftljusen, dom har gått varma hela veckan. Det doftar gott, det gör det. Och så blir man sådär varm i hjärtat. Och längtig. Det är ju en sån mysig tid, det där. Jul. Och jag tycker minsann att man får börja jul-längta redan nu. Sådetså.

IMG_0584

Himmelen blir mer och mer rosa.

Torsdag. Långpromenad på ishalka á la pingustyle. Det har städats och fejjats (barndomsfeeling med torsdagsstädning inför helgen, här hemmahemma). Och Liten har fått god morsan-lagad lunch. Nu ska jag passa på att gå ut i förrådet och träna medan Liten myser eftermiddagsvila ute i vagnen. Ikväll ska vi till Litens farmor och farfar, efter att pappan jobbat klart. Jag har ju varit lite fast på backen här den här veckan. Skönt, tycker jag. Men det ska bli mysigt att dra på utflykt ikväll! Så nu ska jag sparka mig själv i baken och hoppa in i svettkammaren! Håhå.

Ojsan då, tryckte visst inte på publicera. Men allt det där stämmer ju fortfarande, såklart. Liten, han sover och sover. Jag har tränat och är sjöblöt i svett. Idag var det en höööög tröskel innan passet. Men oh, nu efteråt? Himmelskt. 

Allt gott till Dig!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4