Hej i fredagen!

Har ni också sån där singlande snö, några minus och såna julkänslor att det nästan är löjligt?

Eller är det bara jag? Nä, till och med mannen mumlade tidigare om att han visst också hade det. Och det är ju inte så konstigt heller. Vi kom nyss från stor-ica, efter den obligatoriska fredagshandlingen, och där var det julmust och skumtomtar och glögg och pepparkakor och gudvetallt, i höga travar. En flaska glögg, pepparkakor och gräddädelost fick hänga med oss hem. Japp. Nu är det lov att börja julmysa. Det har vi bestämt.

Vi slog också slag i saken, att gå till optikern med undertecknad. Jag behöver verkligen nya glajjor men är så förbenat velig att jag bara måste uuuut så fort jag kommer in genom dörrarna på alla glasögonställen. Men idag gick det bra, jag fick strålande hjälp av en tjej jag bara var tvungen att säga rakt ut vad jag tyckte om henne. Att hon var så himla bra! ,alltså. Och vad glad hon blev! Kul för mig! Så nu har jag 4 bågar som ligger och väntar på mig… fyra ska bli en. Håhåjaja. Jag har såklart fastnat för den bågen som visst kom in i förrgår och sannerligen är smått, hutlöst dyr. Nåja, världsliga ting. Men det är väl typiskt, ändå.

I övrigt har dagen tuffat på och bara varit fantastisk mysig. Efter BVC-besöket med älskade Minimannen så satte jag igång och pysslade.

IMG_1166 IMG_1168

Jag älskar att pyssla. Och förra året gjorde Storan mig varse om vad lummer är och hur gulliga gransar man kan göra med den. Bara vira en ståltråd till den form man vill ha kransen. Ett par varv tråd. Och sen lindar man lummer runt tråden. Liiite pillrigt, men efter ett tag ser ruffset mindre ruffsigt ut och mest bara chramigt och gulligt. Och juligt, förstås! IMG_1177 Mannen serverade varm hällekaka och kaffe. Den mannen, alltså.IMG_1182

Och så där blev den. Årets hjärtekrans! Jag gjorde någon slags upphängningsanordning av en lämpligt lång bit spets, som jag hittade i pyssellådan (klickar du HÄR kan du läsa om förra årets beskrivning och vem jag då hade till ”hjälp”…). Man tager vad man haver…
IMG_1198En liten variant blev det också. Till M. Med hampasnöre till upphängning.

Vissa dagar är lite bättre än andra.Det här är en sån. Och med julpyssel på agendan, kan det liksom inte bli annat än bra.  Dessutom har jag varit ute och sprungit i vintervädret också. Och jag har sagt det förut, men jag älskar att springa på vintern. Jag mötte en farbror som sa Det där ser bra ut, det där! . Du kan ju bara tänka dig hur glad jag blev…jag sprang likt en travare som fått på tok för mycket kraftfoder till frukost…. Men! Det var så himla härligt, springturen, det var dit jag skulle komma med orden.

Och nu har vi alltså precis varit nere på stan för andra gången idag. Jag har slängt mig på sängen och tänkte dra filten över mig en stund, innan vi ikväll ska möta upp ett gäng vänner för restaurangmiddag. Bäbisen ligger redan här bredvid mig, snusandes.

Idag är livet mer än gott.

Önskar Dig en världsfin helg!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4