IMG_2921

Den blev en favorit på en gång, den där lyktan. Den som Classe släpper från sig för endast 49 rikstaler. IMG_2926Det där var igårkväll. Jag och pojkarna var förväntansfulla och väntade och väntade. Tände ljus, dukade fram och det enda som fattades, var vännerna. Men så plötsligt stod dom där i hallen, och vi slog oss ner i soffan bland julmusik och brakfika och en herrans massa tända ljus.

IMG_2962

Det fanns kardemummaskorpor med smör och ost. Varm glögg.

IMG_2936

..rocky roads. (Recept HÄR).

IMG_2957

Varma lussekatter. Pepparkakor med ädelost.

IMG_2954

Och bountys, förstås. (Recept finns HÄR)

IMG_2952

Vi hade en så mysig kväll. I lyan var det varmt och doftade jul och på bordet stod en massa gott. Vi åt och åt, sörplade glögg och vilade  sedan magen en stund för att till sist köra ännu en rond, lagom till när den allra sista hjärtevännen ramlade in. Sista adventsfikat här i lyan, sa vi. Och tog en rocky road-bit till, som för att glömma bort att det ändå kändes lite småont i hjärtat och istället fokusera på hur vansinnigt goda dom där godisarna är. Nästa år den här tiden, är vi ute på nya äventyr. Spännande, läskigt och alldeles, alldeles underbart. Det var en fin kväll och vi skiljdes åt i ett kramkalas, precis som vanligt. Liten var så trött att han inte orkade vinka i köksfönstret, men han tittade, noga, noga så att vännerna kom sig iväg.

Och idag är det måndag.

En väldigt speciell sådan. Bland annat, för att det är början på sista veckan innan jullov. Det är slutspurtsvecka deluxe. M har massor att göra. Jag ska bara bli klar med en C-uppsats (ha, ha!). Annars tänker jag och Liten mest skriva långa listor för vad vi ska packa och fundera på hur i hela friden vi ska få plats i bilen hem, gå på det årliga julbordet med vännerna, pyssla med lite julefuffens. Och sen, är det åka-söderut-dagen.

Nu startar vi den här veckan, så det kan bli den efterlängtade dagen. Dessa dagar kommer gå i en rasande fart.

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4