IMG_5186

Glad efter att ha gått i mål efter en såå tung snöfystur. Att springa i motvind och snömodd? Oerhört skönt när man kommer fram, om jag säger så.

Jag har tänkt på en sak. Det är verkligen vardagen som gör helgen, inte sant?

Den här veckan har varit, på mjukstartande vis, vardagsvecka för oss; pappan har jobbat och mamman och bäbisen har skrotat på här hemma. Och idag har till och med jag använt hjärnan för annat än bäbislivet. Jag och kompanjonen har i eftermiddag suttit och läst och granskat den uppsats vi ska opponera på. På ett par timmar blev morsan slut i huvudet och längtade hem efter bäbisen. Mammalivet med mammahjärtat.

IMG_5203

En strumpa räcker alldeles ypperligt. Åhå, tro vad jag kan hitta här? Glasburkar!! TJohoo! Om jag slår dom mot varandra. Då låter det jättefint. Tro hur länge jag kan stå här innan morsan eller pappa upptäcker mig? …. / Liten. 

Nu är jag hemma igen, har snörat ihop håret i en knut och dragit på mig min fancypancy-mysbralla. Morsan dagbokar, bäbisen leker här bredvid och mannen har precis jobbat undan det sista för dagen.

Okej nu försvann bäbisen…

IMG_5227

åå jädrar vad bra jag är på gura, alltså! Det svänger så rumpan får självsvängning!! Mamma lyssna!! 

Där var han.

Fredagsmys väntar. Sånt där vanligt hederligt, du vet. Sånt man brukar ha efter en vardagsvecka. Ikväll blir det dessutom på riktigt, fullt ut; med tacos och hela tjofräsen. Glass i en skål har det andra barnet i familjen önskat till efterrätt. Jag alltså.

IMG_5191

Och det är ju så skönt. Att vara sådär småslut och trött och få ta helg. När det är lov och ledigt flyter dagarna ihop bäst dom vill. Man behöver inte ha någon särskild koll på nånting, inte vara inne i några fasta rutiner eller ens längta till den lite extramysiga helgen. För det är helg jämt. Men det finns faktiskt en charm i att längta efter helg. Göra vardagen trevlig och mysig och sedan avrunda veckan med helg. Det är fint, tycker jag.

IMG_5222

Fredagsblommorna är inhandlade, ljusen är tända. Den softa musiken är på och alldeles strax ska tacoshackandet dra igång. Nu tar vi helg.

Önskar Dig en skön fredagskväll!

 

 

Kram/lillafrun