Hello.
Jo, jo. Det var ju vansinnigt gott det där och jag förstår att ni vill ha receptet. Tyvärr finns det inget prick-och-precis-recept, men typ såhär..
Vegetarisk lasagne
– krämig och mättande. Lasagnekoma utlovas.
Till en normalstor ugnsform, 4 personer (typ en sån på bilden!) behöver du:
- 8-10 färska champinjoner
- 4 vitlöksklyftor
- En liten påse färsk spenat (65 gram)
- 3 lagomstora morötter
- Någon sorts småtomater, en näve cirkus
- Créme fraiche, 4 dl kanske..
- Vatten
- En skvätt grädde
- Salt och peppar
- Och ost!! för sjutton. Riven ost.
- Och mozarella, två klumpar.
- Lasagneplattor, färska eller inte, hur man behagar.
Sen då?
- Skiva champinjonerna och fräs i vitlök, salt och peppar
- Skala och riv morötterna
- Skiva småtomaterna
- Gör ostsåsen på enklast möjligast vis; creme fraiche som du blandar med vatten och grädde för önskad konsistens. Ha i så mycket riven ost som du känner för. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Varva sedan; ostsås – lasagneplattor – riven morot- ostsås- lasagneplattor- tomat- ostsås- lasagneplattor- svamp- spenat-ostsås-lasagneplattor- ostsås- skivad mozarella
- Skjuts in i ugnen på 225 grader i ungefär 25-30 minuter (om du INTE har färska lasagneplattor. HAR du färska, så går det fortare såklart).
Vansinnigt gott. Lättsamt. Krämigt, vitlökigt och perfekt mat för att stänga vinterkylan ute.
Som sagt, inget prick-och-precis-recept. Men på ett ungefär. Vegetarisk lasagne. Tack Syrran för ditt goda påhitt och lycka till, alla ni!
Ps. Gå in på facebook och gilla lillafrunsdagbok för att få uppdateringar snabbast möjligast! Så kan dessutom ääännu fler ta del av värmande lasagnerecept! Ds.
Men tack tack, blev så glad när jag klev in här ikväll och såg att du lagt ut receptet. Nu vet jag var vi ska fredagsmysa med här hemma 🙂
Det var så lite!! 😀 Både jag och M konstaterade att det här är en mycket-av-allt-maträtt. Man behöver inte vara rädd för att dra på. Mycket mozarella, mycket ostsås, mycket svamp… jag försökte höfta fram ett recept, hoppas det hjälper lite!
Kram! 😀