12022015-IMG_7439

Kära nån. Jag är helt slut nu. Känner mig manglad, nästan.

Nä, nä. Inget har hänt, eller så. Jag har bara avslutat första slutpraktikveckan. Det var ju ett år sedan jag undervisade nu. Och alla lärartyper vet säkert vad jag pratar om; den där tröskeln man ska över när man haft undervisningsuppehåll. Det tar en stund innan man känner sig varm i frökenkläderna igen. Men åh, det är så himla roligt, det där. I början av veckan har vi mest suttit med på lektioner, sådär som man alltid gör i början (förrutom praktiken jag gjorde med Storan,då. Håhå, det var grejer! Inget slår den, på något vis!<3). Idag har jag däremot fått frökna mig som bara den. Och lika nervös som jag var innan, lika roligt var det under tiden och precis lika trött blev jag efteråt. Plus lite tröttare, eftersom jag direkt efter att M hämtade mig, har försökt hänga efter Minimannen och samtidigt gjort en vårstädning som inte alls var tänkt idag.

12022015-IMG_7424

Bästa, bästa, bästa fönsterputsartipset. Från min farmor; ljummet vatten, ett par korkar ättika och några droppar yes. Maakalöst blankt blir det! Och kom ihåg: aaaaldrig putsa när solen ligger på.

När jag kom hem i eftermiddags var vi först ut på en PW, jag och S. Snabbskorna med broddar åkte på och vi var ute och svettades tillsammans (okej, vissa sov). Så vansinnigt skönt att lufta hjärnan, både från intryck och ljud. Lyssna på storm och fågelkvitter, andas och njuta av känslan att vara i mål med första veckan.

12022015-IMG_7423

Ja, sen fick jag någon slag fake-energi (vilja, typ) att putsa fönster när jag hade läge; dagsljus och sovande bäbis.Jag älskar att titta ut på solen genom rena fönster. Det ena ledde till det andra, och det blev vårstädning helt plötsligt. Pojkarna hade dessutom varit duktiga och dammsugit och städat toan, så det var bara dammtork och golvskurning kvar, ingenting, ju! tänkte jag och utökade med både det ena och det andra. Liten vaknade ju såklart och var på direkten taggad att både hälla ut skurhink och äta dammsugarsladd. Så vi har donat tillsammans, han och jag. Och nu är vi färdiga. Vansinnigt skönt.

12022015-IMG_7442

Bäbis sittandes på nyskurat golv, med blöta knän, ätandes på dammsugarsladd. Inga konstigheter. 

Nu ser vi på Pippi Långstrump tillsammans och har det lugnt och skönt. Kommer överens om att det blir tidig kväll, ikväll. Liten har lovat att somna innan 20, så morsan får bänka sig framför det enda tv-program hon ser; Familjen Annorlunda. Hygglo till bebbe!

Trött, men befinnandes i en vårstädad lya. Med mysbäbis i famn. Och med ledig fredag i sikte. Åh.

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4