15022015-IMG_7814

Idag var en dag utan planer.

Så skönt, tänkte jag. En slappardag! 

Vi hade en idé att, om solen sken, sticka ut och grilla korv och vara ute hela dagen. Men när vädret var lite småtrögt och det dessutom visade sig att Litens täckoverall blivit kvar hemma hos mormor och morfar, då skippade vi den idén. Mest då för den där kvarglömda bebbestassen. Efter frukost gav vi oss ut ändå, men med bäbis nerbäddad i vagn och utan korvsnärt. Det gick ju fint, det med. Solen kikade faktiskt fram också. Väldans vad bortskämda vi blivit med den sista tiden! Det tackar vi för.

Sen när vi kom hem ledde det ena till det andra. Som oftast när man börjar dona. Lyan förvandlades till en tomteverkstad. 15022015-IMG_7811

Alla källsorteringsbackar var proppfulla, brödförrådet var tomt, tvätten var ovikt, kylskåpet ekade tomt på inför-nästa-vecka-mat…. ja, typ så. Så, vi satte igång.15022015-IMG_7828

Bakade storsats morotsbröd,

15022015-IMG_7832 15022015-IMG_7834

…skrev matlista, var iväg och storhandlade, tömde sortering, vek tvätt och till sist var det såklart ”tvunget” att dra en söndagsstädning. Puh. Så skönt det är nu när allt är gjort. Och det är ju så himla mycket värt det, när man planerar och förbereder för veckan som står och knackar på.

15022015-IMG_7846

Det var heller inte fy skam att äta nybakt morotsbröd till mellisfikat! Liten var överförtjust! 15022015-IMG_7847

Jag skar stora bitar till dom stora. Och små bitar till dom små. Så himla gulligt, Litens alldeles egna brödpåse. Jag kände mig som värsta bullmamman idag. Sån där som jag drömt om att vara; en superkvinna som grejsar med allt möjligt samtidigt som ungen också hänger med.

Nu ska vi piffa till oss och gå iväg på söndagmiddag hos gullvännerna. Vansinnigt lyxigt!

Så det var vår söndag, det. Jädrans så förberedda och redo vi är för ny vecka nu. Bring it on, bara!

(HÄR finns receptet till morotsbrödet)

God kväll!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4