IMG_3057-red

… idag är det din dag, Mamma.

Min älskade, älskade. Du som alltid finns där, du som jag kan prata om precis alllt med. Du som svarar i telefonen jämt och alltid, lyssnar och är en sån där mamma alla borde få ha. Så skämmer du bort oss alla, hela familjen. Med det där omhändertagandet som är något utöver det vanliga. Proppar oss med mat så god att vi ofta inte vet vart vi ska ta vägen. Lagar, bakar, fixar och donar. Sen är Du världens bästa mormor också. Svärmor, likaså.

Mamma. Du, med ett hjärta av guld.

Idag fyller Du år. Och vi har firat, hela dagen lång.

Grattis på födelsedagen älskade mor!

  / Lillan

Hur dagen varit?

Så fin;

IMG_3005-red

Kring tupptid var vi uppe och sjöng och uppvaktade med frukost på säng och stort paket.

Jag och mannen kröp sedan ner och la oss bredvid bäbisen som fortfarande sov. Och jag somnade om, i tryggt förvar i mannens famn. Otroligt skön stund. Sen drog M iväg på uppdrag och jag och Liten hjälpte Mammamormor att duka och grejsa.

IMG_3021-red

Liten hoppade sedan i vagnen, slumrade på altanen med regnet smattrandes i en rasande fart.

Jag? Såg min chans att dra ut i hardcoregymmet. Jag drog ett stenhårt pass på den där gammhärken till cykel, som är så bra på att få mig slut att det inte är klokt. Och när jag var så svettig och slut, så köttade jag på med ett snabbt och intensivt pass styrka också. Kittlade dödsskönt…

IMG_3022-red

Dubbla pass,  som gjorde mig boostad av jag-ska-klara-dom-kommande-tre-veckorna-jättebra-känsla. Välbehövligt…

Så piffade vi till oss, jag och min Miniman.

IMG_3025-redMinimannen drog till med finbyxa, mormors födelsedag till ära.

Sen var allt plötsligt dukat och klart och det enda som var kvar, var att vänta på gänget från Mäjadalen.

Liten?

IMG_3027-red

Han hann göra alla möjliga hyss under den tiden av väntan.

IMG_3059-red

Kasta boll är det roligaste som finns just nu. Särskilt när mormor hivar den upp i taket och den studsar ner i en väldans fart. Ja, ni ser ni ju själva. Det där leendet, alltså.

IMG_3032-red Till slut satte han sig i Torehundens korg…på Tore..

Så kom gänget och det blev varsågod till den godaste lunch jag ätit; mammas potatisgratäng, rostbiff, nåt annat köttigt, hiiiiimelska såser, sallad, goda pajer, hembakta frallor ….

IMG_3073-redOch jag var hungrig, ja. Och njöt, ja. Håhå, mammalagad mat. Så himla, himla gott!

Så vi blev bjudna på finlunch och hade det så himla fint. Åt, mådde gott, hurrade och sjöng för vår älskling-B, skrattade, pratade i munnen på varandra och saknade det gäng av familjen som inte satt kring bordet men som ju ringt, 50 mil ifrån, och sjungit och hurrat genom telefonen..IMG_3065-redOch det öppnades paket, såklart och åts tårta och sånt där kalasigt;

IMG_3077-redIMG_3080-redIMG_3079-red

Och Liten var i vanlig ordning ständigt uppassad av någon nära och älskad. Vem vill inte ha en show av idolkusinen innan sovstund?

IMG_3088-red

Återigen konstaterade jag idag, att det är så fint det här. Med familj. Jag är så oändligt stolt och tacksam över min stora fina taikonsfamilj.

Så det var vår söndag; med en Mammamormor som fyllt år och firats hela dagen lång. Massa gott för kropp och själ; träningspass, massa god mat och tid med familjen (förutom älskade mannen..).

Nu har vi sagt godnatt, huset är mörkt. Mannen är hemma igen och vi, Lilla familjen, är vakna tillsammans och packar och peppar oss inför morgondagen…

Lillafrun.