06052015-IMG_3740Alltså.

Vad det har regnat idag.

Regnet har fallit konstant, timme efter timme, utan uppehåll. Vi drog ut efter frukost, jag iklädd pappas alldeles-för-stora regnställ och med Liten snusandes i vagnen. Vaaaansinnigt blött. Men härligt på något vänster. En hurpromenad som kan sammanfattas som genomblöt.

06052015-IMG_3746 06052015-IMG_3747

06052015-IMG_3742

Visserligen blött och kanske inget hejdundrande utelekväder, men i övrigt har dagen varit så himla trevlig. Jag älskar verkligen att vara hemma med min Miniman. Vi har sannerligen trevligt ihop. Dansar och sjunger och klappar händerna och äter och pussas och kramas. Så leker vi kurragömma; morsan går och gömmer sig och Liten tussar efter och håller på att göra i brallan av pirr och glädje när han hittar mig. Ja, morsan blir lika gladrädd hon…

En utav dagens allra mysigaste stunder, var när vi åt lunch med pappan. Han satt på restaurang i ett helt annat land, och vi satt här hemmahemma och åt den där himmelska fiskgatängen med potatismos från igår. Tillsammans var vi. Det kändes för en stund som om vi var precis i samma rum. Såna gånger älskar jag teknik. Andra gånger, gör jag det inte. Som när saker krånglar. Men idag har baskemig tekniken varit på min sida. Jag har äntligen, äntligen lyckats bli klar med en del av mitt mastodontprojekt som jag lagt ner massa timmar på. Bilder från ”Liten-i-magen”-tiden, Litens touchdown, Litens första år fördelat i kvartal. Sen lite extramycket från allra första tiden; ”När Liten kom till jorden” och från hans dopdag och ettårsdag… ja, ni hör ju, ett litet projekt. Det finns fantaaastiskt mycket bilder och nu ska det framkallas och sättas in i album. För att Litens första år inte skulle bli helt omöjligt mycket bilder att gå igenom, så har jag var tredje månad sedan hans födsel, satt mig och sorterat ut dom bilder jag vill framkalla från varje kvartal. Det har tagit nog många timmar nu ändå, trots uppsamling kontinuerligt. Extramycket tid tog det också då jag faktiskt gått igenom hela året en gång till. Var så rädd att jag skulle ha missat något bild. Så på kvällar när Liten somnat, har jag suttit och grejsat med detta och idag har jag sprungit till datorn till som tätt och laddat upp bildmapp, för bildmapp. Perfekt syssla en dag i början på maj, när luften är kall och regnet faller tätt.

Nu är ääntligen 626 bilder på väg till tryck. En lättnad, faktiskt.

06052015-IMG_3756

Med ögonen fästa ute i regnets mitt-i-ingenstans. Som två vindögda fågelholkar har vi stått. Och bara tittat och tittat. För regn är fascinerande grejer. Särskilt när man är ett år.

Med tjocksockar på, har vi varit ute-fast-inne-ute… på altanen alltså. Med regnet smattrandes mot taket i en rasande fart.

06052015-IMG_3757

Titt som tätt dyker det på Instagram upp bilder och filmer, som inte dyker upp här i dagboken. Sök på lillafrunsdagbok så hittar ni oss där!

Allt gott till Er!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4