16052015-IMG_4265

Det är lördagkväll och jag sitter här på vår våning. Med hjärtat varmt efter en så fin dag. Det är helt underbart att se mina två pojkar tillsammans igen. Och jag njuter så av att ha mannen nära. Få en kram när jag vill, känna en hand i min. Njuta av den där människans närvaro som gör att jag känner mig… hel och lugn och inte lika fladdrig i kanterna, liksom. Och nu är Liten bästis med sin pappa igen och förstår (nåja) att han är här för att stanna. Det är ljuvligt att se och höra dom tillsammans. Som nu, när dom tokleker där nere på nedervåningen och Liten bara kiknar av skratt.

16052015-IMG_4271 16052015-IMG_4273

Jag har bara gått och myst hela dagen, småflinat och ibland utbrustit tjohooo! . Japp. Precis så.

Förutom att fånglo, kramats, traskat långrunda, gungat hammock, pratat i massor och njutit av värme och sol och en himmelsk grillmiddag, så har vi även ätit årets första rabarberpaj. Sommartecken! Och så himla gott! Gullegrannarna har rabarber som vi alltid blir bjudna att ta av här. Så himla lyxigt, än om jag nu idag bara ville ta några stjälkar så pass att det blev till tre små formar. Fröken Rabarb måste få växa på sig lite, tänker jag.

16052015-IMG_4277

Pojkarna var med såklart. Vår unge är inte alls busigast på jorden….

Sen snoddes småpajer ihop till mannen och mig och Mammamormor. Liten, Pappamorfar och Torehunden hoppar över sånt där rabarberpajigt. Jag borde egentligen också det, får så förbenat ont i magen. Men det ääär ju så gott, så jag tar den smällen någon gång då och då i dessa tider. Det är värt det!

16052015-IMG_4281

Hacka rabarber och lägg i en ugnsfast form.
16052015-IMG_4284

Rör ihop havregryn (jag använder alltid fiberhavregryn), socker och smör i den mängd du vill ha. Jag kör alltid på måfå. Men crunchen ska inte vara torr, så rätt mycket smält smör. I alla fall 100 gram för 3 dl havregryn, ungefär. Socker, det äter jag så lite så snabbt tycker jag att det blir väldigt sött. Men som sagt; kör efter tycke och smak!
16052015-IMG_4286

Strö crunchen över rabarbern. Och skjuts in i ugnen i 175 grader tills pajen/småpajerna har fått färg efter behag. Jag vill ha min rabarberpaj riktig crunchig och småseg, så jag låter den stå i ugnen tills den fått redigt med färg! 16052015-IMG_4298 16052015-IMG_4296Jag älskar blandningen av varmt och kallt. Idag åt vi vaniljglass till den ljumma pajen och det var galet gott!

… och nu är det kväll, ja. Det är fortfarande jätteljust ute och kommer så vara en lång stund till. Den här tiden på året är Norrland smått magiskt, med alla ljusa kvällar och nätter. Majkvällar är vackra. Men junikvällar, alltså. Vara ute till mitt i natten, plocka liljekonvaljer och sitter ute på trappen och bara andas in alla dofter och förundras över det där ljuset.

Det är en härlig tid nu. Och allt framför, är om möjligt ännu bättre.

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4