21062015-IMG_6688Igår eftermiddag hoppade vi in i bilarna, Världens Bästa Svärisar och så vi tre, i Lilla. Litens farmor och farfar hade ordnat med världsgod picknick som vi packade med oss för att sedan ta sikte;

mot ett, för oss, nytt ställe.
21062015-IMG_6740
Vi åkte och åkte och åkte. Liten somnade såklart, det skumpade ju så skönt där på guppiga, gropiga gamla grusvägen.

Till slut var vi framme så långt vi vågade köra med bilarna. Vår Audi är ingen terrängbil, precis. Så vi parkerade och gick den korta biten förbi den forsande bäcken, genom skogen som på marken var klädd av vackra, vita skogsstjärnor och plötsligt var vi helt och hållet framme;

21062015-IMG_6689

Vid en gammal, gammal fäbovall. Med en stuga jag på direkten fick en förkärlek till. Den låg där, högst uppe där solen var mjuk och skön än hur mycket klockan blev.

Vår fäbostuga!21062015-IMG_6691

Vi traskade uppåt till solgläntan. Låste upp och begrundade. 21062015-IMG_6709

En fäbostuga, alltså. Mannens och min, och Minimannens förstås. Lite färg och ompyssling så är den hur söt som helst. Den var söt redan nu. Men lite ompyssling mår man ju aldrig dåligt av, liksom.

Och lugnare ställe, har jag nog aldrig, aldrig varit till.

Det var helt tyst.

Fåglarna kvittrade.

Regnet smattrade en ministund, försiktigt från det lilla regnmolnet som plötsligt befann sig mitt på den blå himlen.

Det var bara en skur.

Sen satt vi där i gräset, i solgläntan, på filtar och gamla stolar och pallar där inifrån stugan. Svärföräldrarna hade gjort en ljuvlig pastasallad, med god dressing och färdigbredda tunnbrödmackor och päron-crush och ja, jag vet; dom är bäst. Och gott, ja det var det. Sannerligen!21062015-IMG_6714Small av lite, gjorde vi när det dessutom efter picknickmiddagen serverades Svenska Jordgubbar och vispad grädde (!!!). 
21062015-IMG_6719

Gräddoman som jag är så åt jag så jag nästan kände mig vimmelkantig. Kaffesörplandes halvlåg jag på filten, i gräset och mådde som en prinsessa bredvid min fina M. Lilla lillprinsen hade det gott han med. Satt på gamla bänken, bredvid sin farfar och fick jordgubbar serverade och så lekte han titt-ut med farmors keps och tyckte helt sonika att livet lekte. 21062015-IMG_6720

Sen blev klockan kväll och vi började packa ihop oss för att åka från det där stället som var så himla tyst, lugnt och skönt. 21062015-IMG_6732
Mina finaste två… inte lika varandra på en fläck faktiskt……

Och vet du!

Tror du inte jag gjorde mig riktiga skattfynd där i gamla fäboden!

21062015-IMG_6736

Bland annat det här; ett skåp som jag tänker mig kommer att bli perfekt i ett badrum i framtiden. Då kan jag ha en herrans massa handdukar och badlakan däri och ovanpå lite vackra ting. Skattjakt på sina egna ägor, alltså. Vilken grej!

Sen sa vi hejdå, låste dörren till gulliga stugan och vandrade mot bilarna.
21062015-IMG_6726

Den där tystnaden och lugnet var helt makalöst härlig. Så, sådär mätta och djupandandes tog vi sedan bilarna och åkte hemåt längs den där guppiga grusvägen. 

21062015-IMG_6742

Och det där, var en utav mitt livs mysigaste eftermiddagar. Något vi får göra om, helt klart. Lilla fäbostugan är ju vår, för sjutton. <3

Dagar av tillsammanstid och värme, det är gott. Helt enkelt.