29062015-IMG_7174

Det här med sommar, alltså.

Det är ju rent himmelskt, eller hur? Som att rummen här inne i huset blir större än allt stort, eftersom dörren hela står på vid gavel mest hela dagen, förutom när regnet bestämmer sig för att komma tvärt och bestämt under några minuter. Sen öppnas den igen, och med ens har man inte så stor koll på om det är inne eller ute man är. Gränserna suddas ut.

Vi springer barfota i gräset och äter ute på trappen och plockar in blommor utifrån och bara.. lever sommar, liksom.

29062015-IMG_7175

Idag har jag och Minimannen påtat på med en massa saker. Som att leka i sandlådan med lillkusinen och blivit så sandiga att det bara rasat sand om oss. Och så har vi försökt putsa upp den där vackra brickan vi fann ute i gårdshuset häromdagen. Gårdshuset är ett stort, gammalt, ljusgult hus som också bor här på gården. Ett sånt där hus där (tror jag i alla fall, någon som vet bättre, får gärna rätta mig!) Farfars bodde förr i tiden. Familjen i storhuset och dom äldre i gårdshuset.

Ja. Sen har vi såklart tvättat och hängt tvätt och lagat lunch till den arbetande pappan och middag till densamme plus två hjärterara män som hjälper oss med olika saker här på gården ikväll. Och medan Liten sov tidigare idag fick jag äntligen klart min kökssoffa som jag jobbat på med. Nu fattar bara det där tyget jag skickat efter!

Nu har jag nattat en Miniman och serverat dom arbetande karlarna där ute kvällsfika. Är man Bondmora, så är man, liksom!

Lillafrun