29062015-IMG_7154

”Men ingen brådska! Nu ska vi bara njuta och ta det lugnt och blaaa, blaaa, blaa”. Njuter, det gör vi! Men det där om lugn och sånt, småsket vi i! Vi är helt sonika för ivriga på att få sätta igång att greja här på gården, att vi inte kan berga oss. Ni ser ju, Minimannen! Han är vår arbetsledare.

Stabilt. Oerhört.

Nu kör vi!

29062015-IMG_7167

Där ser ni hur vår bro ser ut nu. Den är väldans instabil om man är sugen på att hoppa ett skutt eller luta sig minsta lilla mot räcket. Annars funkar den fint. Men, så är den rätt liten också. Så ja, det kommer bli mycket bra med en ny ingång. Jag vet inte vad jag ska kalla det; veranda/farstukvist/bro… en trappa att sitta och dricka kaffe på! Japp.

Igår mättes dom slutgiltiga måtten ut och mina pojkar hjälptes åt. Minimannen fann sig en kompis som han snabbt döpte till Tiggelitiger och jag fick återigen ett tjatanfall;

Martin!! Han måååste få en katt!! 

Titta här

29062015-IMG_7165

Åhåå. Min lilla pojke som är så stark, på både ut- och insidan. Så bestämd, orädd, kavat och vandrar den väg han tänkt. Mitt i allt det där så har han också ett hjärta av guld och är otroligt mjuk och gosar gärna med Håkan-kaninen, Torehunden, Snuttetrasan eller Katten som svajsar omkring på grusvägen.. har Morsan riktigt tur, så får hon sig en puss någon gång då och då också. Men nu för tiden har han så mycket att göra hela tiden, att det där med pussar inte riktigt prioriteras.

Vart var vi? Jo just det, grävning! 29062015-IMG_7180

När vi nu ändå gräver för plintar till det som ska bli den nya entrén, så tyckte vi att vi ju ändå kunde ordna oss en infart också. Så denna vecka grävs det för fullt här.

29062015-IMG_7188Plintarna är nere och ikväll är det infartens tur.

Just nu ser det ut såhär när man rullar in på gården;
29062015-IMG_7181

Grusvägen svänger av in på gården och direkt hamnar man på gräsmattan, som har en liten fläck grus på sig efter vinterns grusning. Annars är det liksom ingen infart över huvudtaget. Så nu ska en sån bli till. Mannen har stenkoll (höhö, kul när det just nu handlar om sten och grus…) och jag inte alls så mycket koll. Skitläskigt, jag som är sån kontrollfreak. Men jag litar på honom. Jag gör en Lill-mamma istället för att lägga mig i det där med grävskopejobbet så mycket; lagar och serverar mat och fika om vart annat för att ha glada arbetare hela tiden.

Nu kör vi tisdag, hörreni!

Ps. Jag försöker hinna med att svara på era frågor i kommentarsfältet så gott jag kan och frågor som får lite för långa svar där, gör jag ett inlägg utav. Ett svar på en läsarfråga kommer upp senare idag! Har också fått förfrågan om frågestund också, kanske vore något!… Ds.

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4