26072015-IMG_9229 26072015-IMG_9232En sån där dag när vi drar i bromsen och konstaterar att det var längesedan sist.

En sån dag där vi lommar runt, långsamt, tänder ljus, sörplar kaffe och tittar ut på regnet genom fönstret. Liten brukar alltid, alltid sova ute i vagnen. Jag har trott att det inte skulle gå att lägga honom, dagtid, i sin säng då han ju är så van vid vagnen. Men så fel hans morsa hade. Jag bäddade ner honom i spjälisen efter lunch och han somnade där, alldeles själv medan jag satt i rummet bredvid… och plötsligt hörde jag knackningar på dörren. Vi fick fint spontanbesök som vi kokade ännu mera kaffe till och pysslade om med lite fika dukat på vårt stora köksbord. Sen åkte främmandet vidare, dom hann inte träffa Liten som bara sov och sov.

Jag återgick sedan dit;

26072015-IMG_9207 26072015-IMG_9215 26072015-IMG_9208

Till salen.

Där ljusen är tända i kakelugnen och där mina ögon bara dras till den och den där spegeln med tillhörande bord, som jag helt plötsligt blivit alldeles kär i. Guldspegeln och det där bordet med marmorskiva, det passar här inne.

26072015-IMG_9206

Så jag sitter här och andas och bara njuter.

Skakar på huvudet emellan åt. Det. Är. Så. Svårt. Att. Förstå.

Om ni visste vad vi har kämpat för att kunna genomföra denna dröm; ett köp av hela denna gård. Det ligger mycket jobb och möda och tankeverksamhet och envishet bakom. Men nu är vi här. Och idag är det söndag, dagen efter vår Sommarfest och regnet faller utan uppehåll.

26072015-IMG_9223

Vi tar det lugnt. Ska strax packa en liten väska med handduk och efterbastukläder. Hela taikonsfamiljen drar till Lilla byn och har bastukväll och så äter vi lite rester från gårkvällens fest, blandat med lite nytt. Myser, umgås och gäspar i kapp.

Ett litet kraftryck för dagen ska göras, bara…. någon älskad Storan surrade om en springtur och sånt är en ju aaaaldrig sen att haka på. Så hon och jag ska hoppa av efter vägen och ta oss springandes mot bastun. Det kommer bli ett äventyr i detta väder!

26072015-IMG_9227

Ha en skön kväll!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4