19082015-IMG_1000Nä, hä!

Inte gick det att låta bli den där grangröna faran särskilt länge. Det handlade egentligen bara om att få ett bra läge mellan alla andra projekt. Och nu fick jag mig ett sådant. Tre lager färg krävdes, sen var den borta den där murriga tapeten. Hela köket blev annorlunda. Känns ännu lite större och är mycket ljusare. Så himla härligt! Vi ska låta köket vara som det är ett bra tag. Jag är inte alls färdig med färgen på luckorna ännu. När vi då gör nytt kök, så kommer vi ju garanterat inte att välja mintgrönt liksom. Så nu tycker jag om mitt gammkök precis som det är…. med en liten, liten ändring i nya knoppar på skåpen, vitmålade möbler och en nymålad vägg.

27082015-IMG_1464

Idag har varit en riktig sån där fixa- och donadag. Förutom inskolning (som känns mest som för Morsans skull…. ”Vänta S, jag måste få ta av dig skorna först!!”….fick jag ropa åt honom när han dundrade in) och jobb, har jag i eftermiddag städat hemmet och extrafinstädat köket. Liten sov i en liten evighet nämligen, så jag hann massor under hans slumring. Krattade först ut högarna av matjord som nu landat ute kring infarten, sen drog jag igång och putsade fönster i köket och bytte gardiner i det ena fönstret och gjorde hela hemmet skurmedels- och linsåpedoftande.

 Så när Minimannen vaknade åt vi mellis och sen gick vi upp på vinden för att se om vi kunde hitta något att hänga på där på tomma väggen. Och minsann! Det gjorde vi. Så då slog vi till och piffade till den numera krämvita väggen. Titta;

27082015-IMG_1471

Den Där Väggen är numera krämvit. Och har min Farmors gamla tallrikshylla hängande på sig. Fylld med loppade fat, gulliga burkar och så några kökshanddukar såklart.

27082015-IMG_1468

27082015-IMG_1465 27082015-IMG_1466

Det är så förbenat roligt att få göra ett älskat hus till vårt alldeles egna. Dag för dag känns det mer och mer verkligt. Älskade Norra Drömgråden, tänk att du är vår!

Det är gråmulet och tråkväder ute. Så vi myser inne i nystädat hem, njuter av rena fönster och läser en massa böcker som vi fått från älskade Storstadskusinerna. Bra så.

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4