05092015-IMG_1989God morgon lördag, liksom!

Här hemma njuts det så att tårna krullar sig på oss. Det finns väl inget mysigare än att ha lördagmorgon tillsammans?

Dessutom en lördag helt utan planer. Det finns massor av saker att göra såklart, så det är bara att välja och vraka. Jag kanske skulle anordna en bloggläsarträff här på gården, jädrar vad vi skulle kunna få mycket gjort på en dag då! (förtydligande; jag. bara. skojar).

Vi har börjat dagen med räserfart som ni ser. Ätit brakfrukost, öppnat dörren för gulliga ungar som sålde jultidningar (wow, alltså! Vuxenpoäng på oss här som köper sånt!) och så sörplar vi kaffe långsamt och utan stress. Ohyggligt skönt.

05092015-IMG_1995

05092015-IMG_1994 05092015-IMG_2009

Och hemmet doftar linsåpa och rosor och är sådär toknystädat som det bara är i en grisblink eller så, precis, precis efter ett städrace.

Så glad att vi, trots egentligen noll ork, igårkväll städade hela hemmet. Jag och M hjälptes åt. Det dammades och skurades och sovrummet fick nya gardiner och mannen hängde upp lite nya lampor här och där och så till sist var allt på sin plats, nya färska blombuketter placerades ut och vi high-fivade vid nattfikat och dom tända ljusen. Innan vi kröp ner i sängen och slocknade på direkten. 

05092015-IMG_1991 05092015-IMG_2002

Jag har verkligen längtat efter den här dagen. Det var så längesedan vi hade ledig-lördag tillsammans. Och som ni vet, så är det ju lite så för oss; Mannen sänder ju i stort sett alltid, alltid på lördagarna, så när det dyker uppe en ledig sådan, då hurrar vi! Vi hurrar såklart för det andra också, för kära nån vilken ynnest det är att få jobba med precis det man vill.

Och på toppen av allt, så tänker jag..

Fy tusan, vad vi har det bra. Och så slänger jag iväg ännu ett sms med orden HAV100 och sänder några hundralappar extra. Numret jag smsar till? – 72980 (Sverigen för UNHCR)

Nu ska vi ta vara på den här dagen.

Må så gott tills vi hörs igen!

Lillafrun