01102015-IMG_3738

hoho!

Jag drog iväg på jobbet i morse, Liten stannade hemma. Med Världens Bästa Morfar. S hade knappt vaknat när jag åkte, 13 timmar sov han i natt. Det tycker jag är galet länge alltså (men jag klagar inte! det är guld värt med en unge som sover gott). Han leker som bara den om dagarna och gör av med sin energi liksom, så han är rätt slut om kvällarna. Jag tyckte att S varit sina två och en halv dagar på Förskolan den här veckan…Gårdagen blev ju inte ledig för oss som i vanliga fall. Så ja unnade honom en lugn hemmadag idag istället. Han hängde med Morfar och Torehunden och hade mysmorgon och efter bara ett par timmar var jag hemma igen. Jag kompade ut lite övertid jag har då det passade bra åt alla håll och kanter idag. Så vi drog helt sonika till med låååång långhelg denna vecka, jag och min lillvän. Känns alldeles förträffligt, faktiskt.

När jag kom hem byttes det om från fancypancykläder till älskade Fjällrävenbrallor och håret åkte upp i knuten och Liten hoppade i vagnen och så drog vi ut på äventyr. Gick rundan som vi vet garanterar att vi både får se traktorer och lastbilar. Och på vägen hem köpte vi med oss rosor. Vi var värda det, tyckte vi. Firar att S haft en pangvecka på Förskolan (jag är fortfarande helt överlycklig över att lämningarna har vänt från att varit skitjobbiga till att nu gå så himla bra) och klappar Morsan på axeln lite efter en arbetsvecka som både varit sådär rolig och bra, men som också törnat självförtoendet en del och gjort veckan till lite av en dipp-vecka. Såna kommer dom också, kära nån.

01102015-IMG_3760

Och när Minimannen drog sin långvila har jag passat på att greja med tvätt och göra hemmet skinande rent. 01102015-IMG_3761

Linsåpan gör att trägolven känns som nya varje vecka.

Köksfönsterna har blivit putsade också. Så nu är det en fröjd att titta ut, eller se solen skina in. 01102015-IMG_3757

Och nu checkar vi in för lång långhelg, minsann. När mannen kommer hem ikväll börjar den på riktigt. Jo, jo! M är också ledig hela helgen… inte klokt så lyxigt! FAMILJEHELG står det i min almanacka med stora bokstäver. Just så. Första helgen i augusti var senast. Så här ska njutas så tårna krullar sig på oss.

Ha det så gott tills vi hörs nästa gång. Nu ska jag gå och väcka min sömntuta som sovit i tre timmar….

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4