14112015-IMG_6348Där;

Denna sorgelördags lilla pyssel. En Cyklamen omringad av lite mossa jag plockade med Storan för någon vecka sedan. Och så ljus, som vi tänder och tänker på alla dom drabbade.

14112015-IMG_6352 14112015-IMG_6353

Hujedamig vilken sorglig lördag det är idag.

Vaknade i morse och tänkte att det här blir nog en bra dag, där jag vaknade och kände mig åtminstone halvpigg, bredvid mina två fina pojkar. Så blir jag efter några minuter varse om gårkvällen och hatet som inte verkar ha några gränser i denna värld. Jag känner mig livrädd. Hur ska jag kunna skydda min lilla Miniman från allt det onda? Samtidigt vägrar jag bli rädd, eftersom det är precis det dom vill, dom där ohjärtliga. Jag ber för att kärleken ska segra över hatet.

Lördag…tillsammans. Det är fint, i alla fall.

Vi var ute en stund på förmiddagen i solen. Gick till Farfar och fick kaffe och surrade lite. Sen vandrade vi hemåt samtidigt som solen gick i moln och vädret gick i stämning med dagen. Liten bäddades efter lunch ner i vagnen och jag och mannen följde hemskheterna via TV:n (den mackapären, som vi nu i dagarna prioriterat och som nu står på vardagsrumsbordet och söker en riktigt bra plats vi ännu inte funnit) samtidigt som jag pysslade lite med mossan och det där.

Och nu är vi hos Litens Mormor&Morfar. Jag hoppade av efter vägen och transportlöpte hit. Det var inte alls någon trevlig tur, jag blev både kissis och tyckte att träden anföll mig efter mörka vägen och ja, det var fasligt skönt att komma fram. Och såklart skönt att ha fått svettats.

14112015-IMG_6358

Nu har vi hjälpts åt att göra min absoluta favoritmat här hemma; Mormors Palt. Efter Min Mormors recept, det som jag skrev en gång när jag var liten och var med och gjorde palt med henne och Storasyster M.14112015-IMG_6356

Emmelis Palt Resert…. jo, jo. Särskrivning och s och och r och sånt. ”Ha i mjöl tills det blir bra”…. finaste receptet jag vet.

Snart är palten klar och jag dreglar likt en hund av tanken. Håhååå så gott! Paltmiddag och efterföljande bastu väntar oss här. Kan omöjligt tänka mig en bättre kväll, faktiskt.

Det är Sorg- och Familjelördag. Hjärtat gör ont på ett sätt, men är varmt av kärlek på ett annat. Idag ber vi för mer kärlek och mindre hat.

Kram till er, och ta hand om er!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4