20112015-IMG_6462

Frostig Fredag här på Drömgården!

Ordna Litens julkalender, binda krans, julbaka, handla julklappar, att äääntligen få gå loss med stjärnor och dylikt i fönsterna.… och så vidare. Sånt där rör sig i mitt huvud nu. Jag är så vansinnigt sugen på att julfixa! Jag skulle kunna checka ut från allt annat och bara gå in för Julstök 2015, utan att blinka! Men så funkar det visst inte…  glad är jag därför att jag ju ändå är mycket hemma och hinner börja julstöka redan nu, ta lite i taget liksom. Den här tiden är den allra, allra bästa tycker jag. Igår föll till och med tre snöflingor utanför fönstret. Då gastade jag ÅÅ det snöar!! rakt ut. Som ett barn. Jo, jo.

Det är också himla mysigt på jobbet nu, när vi sjunger julsånger och spelar nu tändas och förbereder julavslutnigar och julkonserter och luciatåg och allt vad det är. Roligt men också körigt! Igår hade jag en specialararbetsdag. Den började tidigt och slutade sent med en så fin Tangentafton för mina yngre pianoelever. Någonstans där på mitten av dagen hann jag både gå en ljuvlig långpromenad i solsken och dessutom pussa på min Miniman. Fin dag, men jag var trött som en lort när jag landade i soffan på kvällen och försökte följa oroligheterna (denna skakiga värld) på nyheterna, så gott jag orkade.

Idag vaknar jag och känner mig lite som om jag lever i en Mardröm. Mellan julstökstankar och längtan efter pepparkaksbak med min lilla pojke, så är jag också livrädd. Jag vill inte vara livrädd, men jag är det ändå. Min älskade M åker norrut på uppdrag ikväll, och jag vill knappt släppa iväg honom. Hans jobb innefattar alltid tusentals människor på samma plats, och det är typ den läskigaste tanken jag vet just nu. Tänk om det skulle hända honom någonting, eller mig och Sisse, eller någon annan i vår närhet. Eller vem som helst, för den delen. Kan det inte bara bli fred på jorden? Julklapparna kan dra åt hellskotta. Jag vill kunna känna mig trygg i landet jag och mina älskade lever i.

Puh. En otroligt flummig fredagsuppdatering från denna känslosamme Morsa! Hon som håller på och städar och tvättar och byter sängkläder och har sig, samtidigt som hon jullängtar, pussar på älskade pojkar och muttrar över ondskan i världen.

Ta hand om Er. <3

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4