04122015-IMG_6963

Äntligen, äntligen dalar snöflingor ner där utanför.  Och vi har ett juligt kök här hemma, fyllt av en massa vackert. Jag och Liten har pysslat på och städat hela morgonen.

Alla dessa juliga och vintriga textilier kommer från Nyblom Kollén. Jag är helförtjust i detta familjeföretag som levererar en lantlig och traditionell känsla med sin högklassiga hemtextil. Köket känns lite som i en Carl Larsson-saga. Precis som jag ju drömt om.

04122015-IMG_6950

Ni vet att jag älskar kuddar vi det här laget? Tycker om att byta efter årstid, då det är en så liten och enkel sak att göra, men som gör så mycket. 04122015-IMG_6956Och med ny stoppning och nytt tyg på kökssoffan blev den helt makalöst skön. Tidigare, eftersom att jag inte hade ro i kroppen att införskaffa stoppning i somras innan jag slängde på tyget på soffan, så har den varit som en träbänk. Men inte nu!

04122015-IMG_6958

På köksbordet står enris i vas och silverbricka fylld av ljus. Alltsammans står på den fina löparen som nu fått kora in som vår Julduk. 04122015-IMG_6959Liten har lovat att inte söla någon morgongröt på den, alls. Det är en mäktig lovning.

Och till sist ligger där på Mormorsgolvet en röd och lång, lång Ripsmatta. 
04122015-IMG_6970En Julmatta som kommer att få hänga med år efter år efter år.

All denna textil kommer alltså från företaget Nyblom Kollénsom jag nu inlett ett samarbete med. Återförsäljare finns runtom i landet, men vill du handla via nätet går det utmärkt via Butik Stora Holm.

Dom rödvitrandiga Kuddarna heter Albert Röd och finns i flera färger. Den Enfärgade Kudden heter Max Röd och även den finns att välja bland flera olika färgerTyget på soffan är på metervara från tyget Albert DimmaRipsmattan heter Marika precis som Löparen i samma serie. Mattan är i rött medan Löparen heter Röd/Grå. Den otroligt mjuka Ullpläden heter Anna Antracit och kommer värma oss gott vid alla stunder på kökssoffan. 

Nästa vecka kommer här upp en tävling, där ni kommer kunna vinna min favoritmatta från Nyblom Kollén- så håll utkik!

Nu ska jag och Liten gå ut till den vackerdalande snön. Mata fåglarna och gå ut på snöig promenad med en Liten sovandes i vagnen. Ha en fin fredag, alla ni!

Inlägget är ett samarbete mellan Lillafrunsdagbok och Nyblom Kollén. 

 

 

G-VMBJT57ZE4