04122015-IMG_6943Fredagar, alltså. Såna där Liten-lediga här hemma på gården. Bästa som finns.

Vi tog morgonen och förmiddagen här inne. Bland kaneldoftande ljus och julmusik och en pyjamasklädd Miniman som hjälpte sin mamma att göra köket Vintrigt och Julvackert. Efter lunch serverats och diskats undan och så, så bäddade jag ner min lillvän i varma voksin. Vi matade fåglarna under snöfallet. Jag kände direkt att det här inte var någon lätt snö att dra en vagn i. Men vi gav oss ut på vår runda i alla fall. Och ja, physalis vilken jobbig tur. Svetten dräpte om mig och pulsen tickade uppe i huvudet. Liten sov så himla skönt, ovetandes om att jag drog honom baklänges genom snöyran på oplogade vägar och kämpade för varje meter, då det dessutom var svinhalt under den där snön. Tjurighet deluxe och så den där styrkan jag älskar att ha.

När rundan var traskad och jag även varit en sväng in på affären och kånkat mat på vagnen hem. Då var jag så att säga, lite slut (läs; typ halvkolavippad). Men efter en stunds mellisfika tillsammans med han som då vaknat igen, så tog jag sista superkrafterna till att städa färdigt hela hemmet, Liten fick sig ett bad och vips var middagen på bordet också. Nu är vi fredagsfräscha, mätta i magarna, huset är skinande rent och nu tänker vi inte göra ett jota mer idag.

Håhå, så skönt med fredagkväll.

Önskar er en trevlig helg!

Lillafrun