04012016-IMG_7825

Att kliva upp tidigt, klicka ut degen som stått på jäsning under natten. Tända ljus och sitta i tyst kök och vänta på att doften av nybakt ska sprida sig. Att dessutom få världens finaste sällis i famnen; en morgonruffsig Minimänniska som vaknade och ville mysa hos mamma.

En lite extra fin start på dagen, helt enkelt.. 

Och god var den också. Det kände vi vid frukosten.

04012016-IMG_7830

04012016-IMG_7832

Det här är det bästa brödet jag vet. HÄR har ni receptet, i vanlig ordning. Ta i lite extra morot och skvätt i lite olivolja. Mums!

Jag har inte bakat matbröd på flera, flera, fllleeeera veckor. Jag blev tvärless, både på att baka och äta mjukt bröd, och ingen av oss tycker om köpesbröd. Så senaste tiden har det mest funnits surdegsknäcke här hemma. Och Brödgubbens tunnbröd! Men nu blev jag så sugen på att baka igen, så glad för det. Det är ju så gott!
Det är måndag, vi är hemma och har jullovsdag alla tre. Snön faller i en rasande fart utanför fönstrena och vi ska klä på oss för att gå ut och skotta. Mysigt!!

Må så gott så hörs vi!

Lillafrun