13012016-IMG_8166Hujedamig vad det har blåst idag.

Och som sagt har graderna börjat krypa neråt och det har sannerligen varit helt och hållet skitkallt ute. Men vi trotsade det, i alla fall. Pojkarna gick ut först, medan jag fick lyxig stund här inne. Jag tränade ett svettigt och svidigt pass, innan jag också klädde på mig och gick ut.
Och när vi kom ut hade vi en så rolig stund, ja tycker jag och mannen i alla fall. Liten var ytterst skeptisk. Vi lånade helt sonika Farfars skoter och drog en sväng på vår egen mark. Partyparty! Jag blir som en galning när jag kör själv, och jättefeg när jag inte själv har kontrollen. Liten var i Farfars famn och hade inga planer alls på att provåka. Jag, jag började på en gång att drömma om Lilla familjen i fjällen. Jag har alltid varit med min familj till fjälls om vintrarna. Och mannen har varit med oss han också. Varje gång, sådär kring påsk, när man kan slänga sig i pappsens grävda grop och lapa sol, sticka iväg och åka skidor ute på vackra, tysta fjället och sedan bli matad med den största matsäcken man kan tänka sig. Nu skulle jag sååå vilja uppleva samma med min egna lilla familj, men tänker att det ju inte skulle skada med en skoter och pulka att pula ner ungar och sånt i… nåväl. Bara drömmar än så länge. Kanske får mina kids gå samma väg som sin morsa; skida upp på fjället varje dag, med packning på rygg och släp i liten pulka precis som övriga i familjen. Alla hjälper till. Något som säkert varit en del i min tjurighet idag och absolut inget jag tagit skada utav, snarare tvärtom! Målet var ju att till slut få dra pappas storpulka, och det fick jag också nån gång. Coolt.

Vart var jag?
Svinkallt var det ute, men löjligt roligt att åka och köra lite brum brum som Sisse sa. Liten sov sin vanliga lur i vagnen efter lunch, och då vandrade jag och mannen promenad under tiden. På sina ställen hade det drivit igen alldeles och det var tungt, tungt att dra vagnen. Så mysigt att komma hem igen och krypa upp på kökssoffan, kura in sig i filten och sörpla den nykokta fruktsoppan jag kokat på min-Mormor-vis.

13012016-IMG_8178 13012016-IMG_8179

Så lite sånt kan man göra en snålblåsig Januarionsdag; träna, åka skoter, drömma om fjäll, sörpla varm fruktsoppa och vandra i djupsnö som om vi vore Barna i frostmofjällen. Och krama på en Liten tills han är alldeles less på sin morsa. Så himla lyxig dag!

Nu ska jag natta en Liten! God kväll!

Lillafrun