24012016-IMG_8594Där;

Det alldeles hutlöst mönstriga kaklet vi hade i vårt kök tidigare. Jag tyckte om det. Det tillhörde ju huset, liksom. Men nu när vi fick chans att välja nytt då vi helt sonika var tvugna att riva ner det gamla i och med Lilla Köksförvandlingen, så valde vi såklart inte ett lika mönstrigt, eftersom man tidigare tenderade att få ont i huvudet om man tittade på kakel och golv inom samma sekunder.
I alla fall!

-Eftersom Den Riktiga Köksrenoveringen är tänkt att komma om några år eller så, och vi nu enbart ville göra köket lite mer praktiskt (Typ mangla in en diskmaskin någonstans), så har vi använt små medel och mixtrat lite. Och är nu själva så himla, himla nöjda. Vi tycker att vi har värsta lyxköket nu!

Såhär såg laga-mat-delen ut tidigare;

18012016-IMG_8333

Grilligt kakel. Låååg diskbänk. Det ser inte ni bara genom en bild, men. Ingen plats för diskmaskin. Tik, både här och där. Och tok-opraktisk diskbänk med noll utrymme mellan hoar och spis. Eftersom frun i huset önskade ha kvar samma köksskåp och inte ännu en variant, så har mannen fått trixa lite.

Nu ser vårt kök ut såhär istället;

05022016-IMG_9108

Ett pastellhak. Och jag älskar det!

Vad ”vi” har gjort?

M har höjt hela faderuttan, byggt ny sockel. Sågat sönder det gamla underredet och puttat in en diskmaskin där i sågade gluggen. Skåpen är inuti lite ombyggda och någon skåplucka är som nygjord fastän i samma stil liksom. Så har han dragit om vatten och avlopp, eftersom diskdelen nu är längre till vänster än tidigare. Att det nu är så, diskhoarna till vänster, gör att arbetsytan mellan diskho och spis är G R Y M i jämförelse med tidigare. Och förståår ni hur skönt det är att baka och laga mat, och liksom kunna arbeta med ryggen rak? Kryddhyllan och listen ovanför kaklet är målad vit. Och köksbänken som tidigare var tik, är nu utbytt.

29012016-IMG_8727
Kaklet är kritvitt och gör köket lugnare. För två veckor sedan vaknade jag upp och då var poff gamla kaklet borta och där satt nu istället ett nytt och fräscht vitt. Bra att övningskakla! , tyckte han som inte är rädd för att prova på någonting nytt.
05022016-IMG_9115
Jag har mest hejjat på samt målat kökets alla mörkare luckor och lådor (förra söndagens färgburk, ni minns?). Dom var ju den här färgen förut, men väldigt nötta så nu är dom fräscha igen. Det vita runtom är också nymålat kritvitt. Och knoppar utbytta i hela köket.
29012016-IMG_8730

Så lite egentligen, som kan göra så mycket.

Till skillnad från när vi flyttade in här för ett halvår sedan, så finns nu ingen heltäckningsmatta kvar i något rum. Vackra trägolv är framslipade. Litens Lekrum är i ordning. Stora Sovrummet likaså. Tvättstugan är numera rustad med både torktumlare och tvättmaskin. Köket har diskmaskin, rätt bänkhöjd och engreppsblandare (wöhöööw!). Och toan går att låsa (!!!). Sidär. Nedervåningen är därmed nu som vi önskar ha den tills den ska göras om på riktigt och vi river väggar och sådär…. Härnäst, i vår, kommer balkongen att färdigställas och hela bygget där ute att målas ett sista varv. Och så har jag en dröm om att vi ska kunna bestämma oss för ytterdörr och därmed skaffa oss en ny sådan… Sedan, är det med andra ord övervåningen som det planeras för härnäst. Och det är massor, massor. Men så himla, himla spännande! Där uppe blir det på-riktigt-riktigt. Det är ju liksom nästan utekallt där uppe nu. Lite skräckblandad förtjusning med det stora projektet, faktiskt…

 

Men Tjoho, för Drömgårdens ”nya” pastellhak till Kök!

(TACK Storan med familj för diskbänk. TACK grannarna för diskmaskin. TACK Svärisarna för Bänskivor och lite annat kolijox. TACK för massa tur och flyt, helt sonika. När vissa gör deras Den Riktiga Köksrenoveringen och vi enbart ville använda så få kronor som möjligt eftersom vi ju vet att det här ska rivas om några år.. ja, då får man säga att det är fasligt bra och turligt när såna här respektive husprojekt sammanfaller! Och TACK mannen för att du är så himla bra, på allt- Hur är det möjligt?)

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4