17022016-IMG_9613

Det går nog inte en dag nu utan att vi hyllar ljusets återkomst. Det är helt sonika vansinnigt härligt.

17022016-IMG_9615

Och förutom att jag sprang runt och sa det är så mycket som är vackert! och ville fota typ allt och typ gjorde det också… och kom på mig själv med att stå och glo på saker jag tyckte var extravackra. Som en liten Primula i lerkruka, mot vårt fina kakel i Nya köket. 

Ja förutom det, så gjorde vi massa mysigt igår.

Vi var ute i timmar. Pojkarna åkte snowracer och morsan körde skoter, fram och tillbaka, fram och tillbaka på lägdan. Som en galning, ja. M stod och log med sitt du-är-knäpp-men-jag-älskar-dig-ändå- leede där jag susade fram och kände mig så jädra fri. Så gjorde vi kullerbyttor i djupsnön och Liten ville att morsan skulle göra mera, mera, mera medan pappan var rädd att bäbisen skulle vilja ut om jag fortsatte. Så då slutade vi och gick in för lunch.

17022016-IMG_9641

Och så lekte vi inne i stället. Rev ut allt från lekhyllorna, körde tåg och byggde torn. 17022016-IMG_9630

Och jag var en så vansinnigt osmart morsa och lärde Sisse leken att ställa klossarna på golvet, en och en efter varandra.  Och sedan gå på klossarna som en liten hinderbana. Livsfarligt då dom där klossarna for iväg åt alla håll under småfötterna. Men skitroligt var det. Vi skrattade så vi tjöt båda två.

Hela familjen tog sedan en lång och vacker promenad. Liten sov och jag och mannen pratade om helgen och våra planer inför den (jag längtar!! och är också lite nervös…)

17022016-IMG_9645

Spår efter en fartgalen morsa. Fartgalen, bara när hon kör själv. I n t e annars!

Och eftermiddagen fyllde vi med Morfar- och Torekramar, då dom kom förbi en sväng. Jag och Liten bakade en herrans massa morotsbröd och gjorde pannkaka tillsammans. 17022016-IMG_967017022016-IMG_9685Receptet hittar ni HÄR.

Pappan assisterade oss och kokade jordgubbssylt. Eller sylt och sylt, plockade jordgubbar från frysen och värmde. Godaste som finns till pannkis och visad grädde!17022016-IMG_9682

Efter vanliga kvällsbestyr dök vi i säng, med som-i-fjälls-varma kinder och hjärtana fyllda av tillsammanstid. Bästa som finns.

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4