Hej i fredagen!

Vi vaknade med tuppen idag.

Festligt att titta ut genom nyputsat fönster och känna solen värma hemmet. Full fart från start. Vi hade tidig tid hos Barnmorskan i morse, så jag och Sisse rejsade iväg med vagnen direkt efter frukost. Och Maj Gadd, alltså. Inte mitt lugnaste BM-besök, med den där Minimannen i sällskap. Hejdå mamma! Sisse sopa skjäp! , sa han och drog iväg ut i korridoren med den sop han så lyckligt funnit. Morskan fick sig både ett och tio skratt under besöket tillsammans med min kompanjon som både ville utforska stället till fullo och pladdrade på utan stopp.

Angående bäbis?

Värden bra hos mig, magen betydligt mindre än den borde.. men inget vi ska vara oroliga över då bäbisen ligger helt på tvärsen. Som en banan rakt över, liksom. Och det ser och känner jag ju också, så; ingen oro. Ingen oro. Ingen oro…. ja, ni hajjar. Omöjligt att inte oroa sig lite, men jag väljer ändå att lita på fräsiga och braiga Morskan som jag tycker om så.  Och idag fick vi lyssna på lilla hjärtat också, åååh. Vackraste. Hjärtljud tillsammans med en Liten som stod bredvid och sa mamma? mamma inte fova (sova)? MAMMA? Mamma? Mamma klar? Mamma? …trots att jag svarade varje, varje gång så fortsätter lilla papegojan. Det är sååå Sisse just nu… pladdrar på i ett, spelar ingen roll om jag svarar dubbelt på alla hans ”Mamma?”… ha, ha.

Och nu då? Fredag!
18032016-IMG_1589

Så krispigt hemmet är alltså…. 18032016-IMG_1594 Bananskal och halvätna mackor, översvämmande kompost, gammalt skurvatten. Tvätt som hänger härs och tvärs… 18032016-IMG_1595
Och mitt i röran står små försynta tête-à-têtes, minipåskliljor, och blommar.

Vi har ramlat innanför dörren för en bra stund sedan. Rosiga om kinderna efter blåsig promenad. Men ja, kaoset råder fortfarande här hemma. Vi skiter i det lite nu och leker med lego och bygger pussel istället. Och nu och då tar Sisse min hand och säger, Mamma pom, dansa chhhunga! , så då går vi i väg och spisar fredagsbra musik och dansar och sjunger järnet.

Och snart, snart kommer en älskad pappa hem också, efter några dagar borta. Det blir fint! (och smyyyygskönt med en till människa som Sissemannen kan fråga ut om diverse saker…plus att jag aaaanar att jag i ett mindre nafs kommer bli klar med Storstädningen då också, när jag kan koncentrera mig till fullo på det).

Jo, jo. Fredag, Barnmorskebesök och krispiga fredagsbilder var det här!

Ha en härlig fredag!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4