29032016-IMG_2197Idag har det varit en riktig Kojdag, som pappa skulle kallat det.

Ni vet, när regnet smattrar ihärdigt mot fönsterrutorna och det enda man vill är att vara inne och sitta på köksbänken och titta funderande mot alla fönster man kan se och säga till sig själv och mannen att ”nu bestämmer vi oss. nu får det vara färdig-velat!”.

Så lite så har vi jobbat idag.

29032016-IMG_2195

Fast kanske inte helt och hållet kojdag har det varit. Efter morgonlek och frukostbestyr och dagligt tvättfix så drog vi ut på långtur. Traskade med vagnen till Mäjadalen. Sa hej till kussarna, tiggde fönsterråd från Storan och sörplade lite kaffe. Innan vi fortsatte vår runda. Liten verkade tvärtrött och somnade mycket riktigt i vagnen på vägen hem, trots innan-lunch-tid.

När vi kom hem till Gården sov den lille och jag och mannen slog till med vi-tager-vad-vi-haver-lunchdate. 29032016-IMG_2177Det blev färsk sparris, romanticatomater, massa halloumi och otroligt god vindelnrökt kotlettrad på surdegsknäcke. Inte illa pinkat, alltså!

29032016-IMG_2205

Sen spårade det helt och mannen var iväg ut till lagårn och hämtade in gamla, gamla fönster från förr. Vi kan inte bestämma oss för vilka spröjs vi vill ha, det är där vi sitter fast just nu…. så, vi har testat runt lite idag. Om vi vill ha som det såg ut förr, eller med liten ändring. Eller med stor ändring? Baaah. Inget problem, absolut inte. Men ja, gråa hår växer det.. 29032016-IMG_2190

29032016-IMG_2185

Jag snörde ihop chokladbollar, såna utan socker ni vet. Såna man kanske tror inte ska vara goda alls, men som var precis hur goda som helst. På bilden? Chokladbollar, kaffekoppar och en disktrasa. Typisk syn här hemma, den där disktrasan alltså. Min snuttetrasa….

29032016-IMG_2206

Men chokladbollarna var alltså väldigt goda. Det märkte vi nämligen allihopa där på eftermiddagen. HÄR finns receptet!

29032016-IMG_2210

Jag och Liten har sedan legat på storsängen och läst böcker och kjaaamats medan pappan lagat grekisk pyttipanna ute i köket. Det doftar vitlök härs och tvärs och jag längtar extra efter tzatzikin och ja, mannenlagad middag helt enkelt.

29032016-IMG_2214

Jo, jo. Jag känner mig som en prinsessa just nu!

Så mysig och skön första Påsklovsdag!

Lillafrun