13042016-IMG_2973Lagom till att Litens kusiner slutade skolan idag, drog vi ner på byn. Typ hur lyxigt som helst för en Liten som är helförtjust i sina kussar, att få ses en vanlig onsdag. Stora Lilla Kusinen R var världens sötaste majblommeförsäljare som cyklade och mötte oss mitt i byn. 13042016-IMG_2974 Minimannen, som idag är hemma med sin mamma enligt vanlig Ledig-onsdags-princip, hade blivit lovad av sin Morsa att gå till lekparken. Så cirkus 200 gånger klättrade jag upp och ner i den där Höga Kusten-båten med Liten, för att åka rutschkana. Jag mumlade både en och två gånger för mig själv, att det där lilla hålet upp genom trappen, nog iiinte var gjord för 25åringar med växande magar…. 13042016-IMG_2978 Så gungade vi förstås. Enligt mamman en bättre aktivitet för den där lille som inte är helt pigg ännu, än om han tycker det själv.

Jag la mig i den där stora, runda gungan bredvid. Sisse undrade om mamma skulle sova gonga? och det skulle jag lätt kunnat göra… men det kändes lite småopassande på något vis.. särskilt när någon efter tillräckligt lång tid gastade meeeja faaaaat mamma!! (mera fart mamma). 

Och till sist hade vi tre nyss-slutat-skolan-kussar och en Storan samlade på byn tillsammans med oss. Så då gick vi på lilla Glasshaket. Liten somnade i vagnen utanför, barnen åt glass och jag sörplade kaffe och tänkte att det där med glass får vänta till en varmare dag.

13042016-IMG_2983 Och så gick vi förbi Blomsteraffären. Storan shoppade finheter och jag stod bredvid och dregglade. Jag har inte bestämt än hur mina vårplanteringar ska se ut ännu, så jag väntar och suger på karamellen lite till. Men den där papperskassen går inte av för hackor, visst?

13042016-IMG_2984Jag och Sisse gjorde Storan och kussarna sällis hemåt. Det blev en mysig promenad på, för oss, nya grusvägar. Såna där småvägar som jag tycker är så himla vackra.

Efter sisådär tre timmar på vift rullade vi in på gården igen. Mellishungriga, rosiga om kinderna och sådär skönt trötta, ni vet.
13042016-IMG_2988Världens Godaste Hallonsmoothie mixades och vi sörplade i kapp, den lilla och jag. Gott, mamma! sa han, med jämna mellanrum.

Jo, jo! Det var mysiga timmar på vift, det där.

Och nu är det tidig kväll och jag ska sätta igång med middagen, samtidigt som jag tänker vääägra att titta ut genom fönsterna. Det småsnöar och är blyertsgrått. Aprilväder!

Hoppas ni också haft en fin onsdag!

Lillafrun