30042016-IMG_0469

Åhå, vilken heeelt fantastiskt härlig Sista-April-dag vi hade igår! Vädret var makalöst och när till och med mannen uttrycker sig med ord som Man blir ju alldeles nipprig! … ja, då ni!

Solen sken från morgonen, vi passade på att dra iväg och Storstorhandla, tömma insamlingen som liksom svämmat över lite och sen lämnade jag pojkarna hemma på Gården. Åkte lite härs och tvärs för att hämta ut paket och när jag kom hem hade pojkarna grillade-korv-lunchen klar! 30042016-IMG_0497 Därefter slockande Liten skönt i vagnen. Sov under äppelträdet, på gräsmattan som börjar bli alldeles jättegrön precis där. Mannen hängde uppe på Balkongen och jag drog in och svängde ihop en kaka. Den där kakan som höll på att bli utan glasyr då florsockret plötsligt var tvärslut här hemma och det också visade sig vara tvärslut på ica… men, då hade Svärmor tack och lov! 30042016-IMG_0501Så till slut var jag färdig. Så när Liten vaknat bjöd jag mina två på Eftermiddagsfika ute på trappen. Nybakt Sylviakaka satt fint, konstaterade vi alla!

30042016-IMG_0512 Någon njöt av dagen så att det stod ut genom öronen på honom! Det lektes med allt möjligt, samtidigt som han rätt som det var drog av nyaste biten ”Va ä tummen, var är tummen? … ”tass så mycke bjaa då!”… jag och pappan kolavippade söthetsdöden.

Jag och Sisse drog in i köket och svängde ihop middag.. ja, allt förutom köttet som mannen la på grillen.  Och så dukade vi ute på Verandan. Som en dröm att äta första middagen där ute!
30042016-IMG_0523Underbart!!

Liten hoppade sedan i pyjamas, klädde sig varmt utanpå. Satte sig i vagnen med vällingflaskan och sen traskade vi mot Kyrkan. Mötte Storan och gänget och värmdes av Majbjasa och gulliga Kyrkokören som sjöng Vintern Rasat och Sköna Maj.. 
30042016-IMG_0530

Stämningsfullt! 30042016-IMG_0533 Och där är vi, ja. När brasan brunnit ut vandrade vi vidare. Tog en skön promenad där efter och landade till sist hemma. Liten nattades i sin säng och mitt mammahjärta visste inte vart det skulle ta vägen, när han låg där och sov så gott. Utan den minsta protest att han skulle sova i Storsängen, eller så.

Jag och mannen, vi somnade i soffan och vaknade sent i natt. Masade oss till Storsängen och tyckte båda att det var väldigt knepigt att inte ha en liten kropp emellan oss.. men också fasligt mysigt, såklart!

Och idag?

Är det Första Maj och vi vaknar till synen av det här;01052016-IMG_0541

Lillvännen som har sovit i sin lilla säng heela natten. Trygga lilla unge, så malliga vi är över dig! Han somnar ju lite härs och tvärs, Sisse.. som i fredags när vi var på kalas och han blev trött.. pyjamas och vällingflaska och sen slockande han på skön kudde med filten om sig….. på det lite svalare golvet, i varma kalashemmet. Men här hemma har han ju faktiskt sovit med oss sedan i höstas, för att mamman ville ha det så. Så jag tänkte att det kanske skulle bli lite krångel att nu börja sova i egen säng… men det verkar inte så. Kan ju vara nybörjartur, såklart. Men så himla, himla tacksamma vi är över att ha fått en så trygg unge. <3

Nu bakas bröd igen (jaa, jag har konferensfika till veckan, förstår ni!), söndagsstädningen är igång samtidigt som tvättmaskinen snurrar på. Någon älskad är på väg upp på ett tak, en Liten är lycklig över sina nya böcker han fick igår och vill att mamman ska läsa om och om igen. Så vi gör en massa saker samtidigt. Och njuter så av hela alltet!

Ett Aprilavslut och En Majstart. Så himla fina, båda två!

Lillafrun