01062016-IMG_1587

Äta Vattenmelon i sköna, varma skuggan.01062016-IMG_1583

Och glassa runt i sommarstass och pappsens solbrillor.

Två utav gårdagens huvudsakliga sysslor. Det var helt makalöst varmt igår. Kändes så himla häftigt på något vis, med den där värmen. Den som vi inte var sådär tvärbortskämda med förra sommaren…
Jag och Sisten höll på att kläckas när vi drog långrundan efter lunch och S skulle sova. Han pladdrade på med sin mamma hela rundan, sovmorgonen hade gjort sitt för sovklockan. Så när vi kom hem badade vi i vattenslangen…gudomligt.  S sprutade järnet på sin mamma och blev skitsur när jag gjorde likt på honom. Men skönt svala blev vi och den enen av oss slockande då skönt i skuggan i vagnen och den andre i skuggfläcken uppe på Verandan.

Hoppas, hoppas… att sommaren kommer bjuda på fler dagar likt den där. Helt underbart.

Vi njöt hela dagen lång. Jag var till Storan en sväng under kvällen och fick gräva upp finheter ur hennes trädgård, för att sedan sätta ner i våra nygrävda rabatter. Lyxigt! Liten somnade, nybadad och åter igen ren efter att ha varit Världens Lortigaste Sommarunge under dagen. Precis som det ska vara! Mannen la sig som en solvarm tomat, efter en herrans massa timmar av stenklubbande, mitt i stekiga solen. Det blir som ett konstverk det här han håller på med. Och det sista jag gjorde innan jag la mig var att gå ett varv ute på gården… dofta äppelblom och till min lycka hitta första kvistarna av blommande syrén. Det doften, alltså…

Och nu, lite torsdag! Hepp, hepp!

Lillafrun