20082016-IMG_5162

Så vaknar vi till lördag.

En regntung och blyertsgrå sådan. Jag och barnen är hemma tillsammans. Mannen jobbar i huvudstaden i helgen, så han var jag uppe tillsammans med och pussade hejdå sisådär klockan 04.20 i morse. Maj gadd så okristligt tidigt.

Några timmar till sömn blev det för oss andra sedan och vi har precis börjat komma igång med dagen på riktigt. Donar nu på med lite allt möjligt. Bäddar sängar och hoppar i kläder. Slänger in en tvätt, knipsar gammblommor och så vidare.

20082016-IMG_5159

Lille Minimannen kom precis förbi där jag stod och sörplade kaffe och hängde tvätt samtidigt. Sa Kolla Mamma!. Skitnöjd. Medan jag stått i hallen har han suttit på köksgolvet med klisterboken och alla klistermärken som platsade på sidan ”i Öknen”. En massa såna djur. Bara det att han hade tagit det hela ett steg längre, och klistrat alla ökendjur på sig själv istället för i boken. Nytänk.

Och den där Hallonkakan då? Smålurigt recept, så jag har både dubblat vissa ingredienser och typ halverat andra.. så här kommer ett ypperligt baka-en-regnig-lördag-recept!

19082016-IMG_5129

H a l l o n k a k a 

-eller helt sonika en Bärkaka, då till exempel både hallon och blåbär passar finfint.

Ingredienser:

Cirkus 3,5-4,0 dl socker

4 ägg

150 gram smör

5 dl mjöl

2 tsk bakpulver

2-3 dl bär av valfri sort (exempel hallon eller/och blåbär)

Och sen då?

  1. Rör ihop socker och smält smör.
  2. Knäck ett ägg i taget och rör i.
  3. Blanda mjöl och bakpulver för sig innan du rör ner det i sockerblandningen.
  4. Häll hela smeten i en smord och bröad form och toppa med dom bär du valt.
  5. Skjuts in i ugnen, i 175 grader, cirkus 50 minuter. (Tiden, den beror lite på hur blött det blir i och med valet av bär.. så håll utkik och låt kakan stå inne tills den stannat!)19082016-IMG_5136

Låt kakan svalna och sörpla med kaffe i liten kopp. Sensommarnjutning!

Ha en fin lördag!

Lillafrun