28082016-IMG_5682Igår vaknade vi till en så vacker höstsöndag. Med vinden som bortblåst…. solen klar och himlen hög. 28082016-IMG_5681

Dagen ägnades sedan åt allt möjligt höstigt pyssel.

Pojkarna krattade ihop en massa äpplen som fallit till marken. Jag hade tvättmarathon, visserligen ett året-runt-pyssel. Så hivade jag iväg några hinkar med sommarblomster sa tack för i sommar! innan jag smet ut på en löptur i god höstluft. Jag tycker det är så härligt att springa igen. Inget jag saknade under preggoteten, att vara preggo slår ju alla springrundor i världen liksom. Men nu när lilla grodan är ute, så är det något jag verkligen njuter av.

28082016-IMG_5694

Pappas flicka. <3 Lilla pyret i finklänning.

Medan den där vackerpappan hängde med kidsen under eftermiddagen, drog morsan iväg en drös timmar tillsammans med Storan. Bästa sortens söndagshäng alltså; i djupa skogen, med svampplockar ögon, två munnar som inte var tysta en sekund, massa god skogsluft… allt det där, är tusan så klyschigt som balsam för själen! Roligt var också att vi facetajmade med Thailandssyrran, där mitt ute i skogen. Hon i jättevärme med kobror (jo, hon stötte på en sån en morgon… hu) runt knuten, och vi med barr i håret och granar att luta oss mot vart vi än vände oss. Livet!

På mitten av dom där timmarna fick jag snusa pojkar och mata Juniflicka. Så återvände jag sedan hem. Med kantareller i bagaget.

28082016-IMG_5707 28082016-IMG_5708

Bjöds på god soppa..28082016-IMG_5702…och drabbades sedan, efter att ha nattat barn, av sådan trötthet att det bara inte gick att göra annat. Än att somna. 20.00… ja. Tolv timmar senare var jag tydligen redo att vakna igen. Jo, jag har såklart serverat bäbisflickan mat några gånger.. men i övrigt bara sovit och sovit. 29082016-IMG_5714

En ny vecka står för dörren. I detta nu leker Minimannen kock och serverar ”meskikansk” mat på glatta livet. Med staaaajk chilisåås. Lillan sover och jag har precis förvällt klart svampen jag somnade ifrån igår. Den här veckan får det nog bli äppelfix av olika slag. Högarna ska kärras bort, äpplen ska plockas och äppelmos ska bli till!

Måndag, alltså! Med höst vart man än tittar. Det är bara att välkomna.

Sista tävlingsdagen idag, också. En Personlig almanacka inför hösten, kanske något du önskar? Tävla HÄR! 

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4