31082016-IMG_5777
Med trätandborsten (jo, vi har såna hela familjen. Mannens påhitt. Han gör det ju av kärlek, så jag och Sisten bara hakar på. Man vänjer sig efter ett tag med det där träiga..) i munnen och med pirrig mage, var jag där tokredo inför dagen.
Storan-Lillan-och-Juniflickan dag stod ju på agendan!

Vi vinkade pojkarna hejdå och så drog vi iväg. Och hade sedan en helmysig dag. Mycket skratt och mysiga samtal. Och så, för oss båda sammanlagt, en heeeerrans massa timmar hos Frissan. Juniflickan då, ljuvliga unge, hon bara hängde med. Sov och sov och sov och åt enligt sin skalmanklocka. Tidigare år, när Storan haft sina småttingar med på detta återkommande äventyr, så har jag tagit hand om hennes små. Nu, som Storan uttryckte det, var det dags atbjuda igen. Och det gjordes med bravur och fembarnsmorsavana. Juni hade det prima, helt enkelt. Så jag kunde verkligen sitta där i frissastolen och bli sådär makalöst ompysslad. Alltså, huvudmassage vid shampootvätt? Typ oslagbart skönt!

Och det shoppades på stan och blågula huset och åts underbar medelhavstallrik med alla möjliga goda röror, halloumi, ljuvligt bröd och sånt. Till slut började det mörkna och Juniflickan var inne på sin tredje amning-på-vift, så då förstod vi att vi varit borta läänge. Vi drog oss hemåt och landade till slut hemma på våra gårdar. Mannen drog av en efter-bild på den där morsan som typ aldrig ens rafsar ut tovorna ur håret.. han var liksom lite häpen över hur städad jag såg ut. Ha!

31082016-IMG_5785Trött men glad och tacksam morsa.

Nu sitter jag och snabbsörplar lite kaffe efter att ha varit och lämnat Storebror på lär- och lekhaket. En så skön lämning idag. Mamma. Du kan gå! sa han med sin kärleksfulla och samtidigt småbestämda lilla stämma. Ljuva ord, tyckte jag. Jag har sagt hela tiden att det är för hans skull jag väljer att, några få timmar, några dagar i veckan, lämna honom där. För att få leka med sina små vänner och lära sig sånt jag inte kan lära honom här hemma. Men, helst av allt, med ord ur mitt mammahjärta, så vill jag ha honom hemma. Jag tänker liksom inte lämna bort honom för att det är så skönt, då får du lite vila-grejen.. det är inte min grej. Jag har väl inte önskat barn, för att jag ska VILA ifrån dom!? Jag älskar att vara tokslut om kvällen, om det beror på att jag gjort gott för mina barn.

Så vi får se hur allt det här reder sig. En dag i taget, och än har det ju bara varit en sån där katastrofmorgon. Häromdagen, ni vet. Men inga fler såna får dyka upp, alltså. Det är jag för vek för.

Nog babblat. Nu ska jag passa på och dra igång städrace här. Köpte lite nya kuddfodral och blommor igår, så jag är pepp att piffa lite i Salen!

Önskar er en god torsdag!

Lillafrun