Så, nu är vi redo. För Vintern, alltså. På ett vis, i alla fall.

I morse packade jag ner barnen i syskonvagnen och drog iväg.

Vi gick genom byn, postade några brev. Vidare förbi gulliga byaskolan och in i musiksalen där moster Storan hade sån där riktig drömmig musiklektion. Vi knackade på för att lämna ett papper som skulle vidare, och fick samtidigt gulligaste sången och spelet uppfört bara för oss. Vilken start på tisdagmorgonen liksom! Till sist hamnade vi på Föris, som S säger. Han sprang in och ropade heejdå mamma! och jag och J fortsatte och hurtade vidare runt långa rundan. Typiskt bra tisdagsstart, hela alltet. 18102016-img_8801

Sen tog jag energin jag fått från morgonen, och började med vad jag gruvat mig lite inför; rensa ur hela familjens sommarkläder.

Allt från sandaler, till sommarjackor, till klänningar och sommarskjortor. Upp på vinden med allt. Var sak på sin plats. Och gällande barnens kläder ska allt i rätta storlekslådor. Och i kartonghavet skulle sedan vintern letas fram. 18102016-img_8807När jag ändå höll på så passade jag på att rensa bort ännu en storlek för Lillasyster som växer och växer, och bära ner några plagg från Storebrors pyttekläder.

18102016-img_8810Juniflickan höll mig gott sällis, där jag vek och sorterade bort och såptorkade ur alla garderober och klädlådor. 18102016-img_8816Från somrigt, till vintrigt…
18102016-img_8825 18102016-img_8819

Jag blev helt klar med allt lagom till att Minimannen skulle hämtas hem igen. Kände mig alldeles vimmelkantig av trötthet när jag mötte upp Storebror. Vi drog hem och dundrade igång ett mangosmoothie- och mackafika. Och sen var hela gänget trötta och morsan slumrade till och med till en ministund. Den linoljefärgsdoftande(typ stinkande snarare) mannen, stack ut på löptur. Jag snodde ihop en pannkakssmet och skjutsade in i ugnen. När M kom tillbaka var det min tur att få ge sig ut och springa. Och när jag kom hem stod pannkakan och varma blåbären på köksbordet. Teamwork!

Så var det kväll igen, ja.

Och snön får bestämma sig för att komma när den vill nu. Mössor, halsdukar, handskar och varma kläder är på plats. Igen!? Jag tog ju just och sorterade bort dom…

Hoppas ni haft en god tisdag!

Lillafrun