05122016-img_108705122016-img_1086 05122016-img_1088

”Diskbänksfengshui”, som vi kallar det här hemma. Sånt gillas.

Och så var det måndag.

Igen.

Inte klokt vad veckorna bara galopperar fram!

Därmed så himla lyxigt att få vara hemma och bara mysa med småttingar och göra det roligaste jag vet; ta hand om dom nyss nämnda och pyssla i hemmet. Och nu i juletider finns det ju hur mycket som helst med pyssel att hitta på. Avancerade och väldigt enkla. På diskbänken står just världens enklaste julepyssel. Att trycka ner en hyacint i en gammkruka och bädda om med mossa man hittat vid vägkanten på vägen hem från Föris.

05122016-img_1085”I det enkla bor det vackra”, som någon lång man med skägg och virad halsduk, brukar säga… 05122016-img_1091

Det blåser storm ute.

Träden står på sniskan och termometern visar knepigt många plusgrader. Men solen skiner, så vi ska såklart ge oss ut hela gänget. Lillan sover redan i vagnen där ute. Jag och S ska bara äta lunch nu och sen väntar en liten sovning för honom också. Tror att han behöver det idag. Morsan får motion och kidsen god sovluft. Vinnande koncept.

Två kvällar i rad har S somnat för kvällen, sin tid liksom… sen vaknat typ tre timmar senare. Kommit uppstolpandes med små trötta ben och bara haft världens kvällshower. Såna där man bara inte kan avbryta, om man absolut inte måste. Shower när han bara babblar järnet, om allt mellan himmel och jord. Avhandlar saker han har i sitt lilla huvud. Det ryms uppenbarligen väldigt mycket där i. Igårkväll satt vi hela familjen och åt pepparkakor med ädelost, sörplade glögg (päronen alltså) och försökte samtidigt hänga med i senaste Så mycket bättre-avsnittet som gick på play och i alla lilla Minimannens funderingar. Jullovsvibbarna har börjat smyga sig på. Längtar till hemmadagar, en drös efter varandra, med hela familjen tillsammans, massa god julemat, snölek, pyjamashäng, lagomlånga sovmorgnar. Att få skapa minnen tillsammans med dom jag älskar mest.

Fin måndag till er!

Lillafrun