Så blev det Påskdag.

Nästan liten som Juldagen, tycker jag. Aftonen är himla pirrig och festlig och extra allt, och så dagen efter, sådär lugn och fylld av bara-vara-tid.

Vi hade det verkligen hur fint som helst igår. Och kvällen i Mäjadalen var som vanligt så god, på alla sätt. Idag har två utav fyra varit lite After Påskafton, så att säga. Så efter innebestyr, lek och sånt. Och nån timmes ute-på-gården-jobb för den skäggige. Så packades små kottar ner i vagnen och päronen snörade på sig snabbskorna.

Och så tog vi oss en lite längre tur än häromdagen. Sådär så att päronen utmanande sig rejält med flera tuffa uppförsbackar. Hej sån bra träning! 16042017-IMG_8011Mannen och småttingarna. Vi gjorde ett par, typ livsnödvändiga, små stopp för att låta pulsen vila till sig lite.

16042017-IMG_8017
Barnen sov så gott och jag och M hade sån där tid vi tycker är så mycket kärlek så det förslår. I uppförsbackarna var vi ganska tysta, förutom pepp varandra emellan. Men på det plana och i utförsbackar, pratade vi livet och sånt. Konstaterade att det är sån världslyx att bo här i vårt vackra Höga Kusten.IMG_8016-redGanska grått och väldigt lerigt, men ändå vackert.

16042017-IMG_8020En morsa som var ganska så slut och typ hängde på vagnen ett ögonblick.

Sen vilade vi i en trött hög på bron när vi kom hem. Pulsen hade varit uppe i toppen några gånger och benen var skönt möra. Nu har vi piffat oss hela gänget och är på väg på ännu en påskmiddag i Lilla byn. Med hela Storfamiljen, såklart. Vilken påskhelg, alltså!

Ha en fortsatt God Påskdag alla ni!

Lillafrun