26042017-IMG_8495
26042017-IMG_8500Igår fyllde min älskade mamma år.

Världens Absolut Finaste Mamma.

Tycker jag och mina systrar, såklart.

Mammahjärtat, hon är både mamma och mormor på varmaste sätt. Tar hand om, passar upp och strösslar kramar. Lagar, bakar, saftar och syltar. Mammalagat är helt enkelt försvinnande gott. Och jag blir aldrig så nöjd när jag donar i köket, som när jag känner att det smakar ett dyft mamma. Och det är mamma, tillsammans med Mormor och Systrar och Moster G och Farmor.. som jag lärt mig det där med att boa i mitt hem. Inte bara när man är preggo och blir sådär hyper, alltså. Utan precis jämt. Förstå innebörden i att ha det gemytligt i hemmet. Att man inte behöver köpa nytt för att tycka saker är fint. Utan att istället ta hand om och skapa känsla i tingen. Att älska sitt hus. Huset som med kärlek och människorna där inuti, blir till ett hem.

26042017-IMG_8503

Mamma fick Snabbskor av oss. Hej vad det ska gå nu, alltså! heja dig mamma!26042017-IMG_850426042017-IMG_8498
 S blev hämtad på föris av Mormor, Morfar och Mäjadalenkusinerna igår. Så hade dom sedan lekeftermiddag i lilla byn, innan vi övriga päron och LillJuni anslöt för crazybananasgod lasagnemiddag och födelsedagstårta. Det var en alldeles särskilt god och mysig onsdag som ni förstår.

Minimannen fick sova ut skönt i morse innan vi sedan gjorde oss klara för Förislek några timmar.

Så nu är det bara jag och den sovande lilla Juniflickan här hemma på gården. Den finns i vanlig ordning en lååång lista att bara välja och vraka ifrån.. men först ska jag bara njuta vidare en stund av min lugna lilla kaffesörplarstund innan dagen fortsätter.

Proppfulla tvättkorgen står och glor i hallen efter morgonens snurr i maskinen… och jag längtar faktiskt lite tills jag får gå ut på gården och hänga den på fina tvättställningen. Det är sol och lugnt och fåglarna kvittrar. Drömstund.

Ha en fin torsdag, ni med! <3

Lillafrun