23052017-IMG_9912Åh.

Vilken dag det var igår!

Juniflickan gjorde sig alldeles särskilt fin. 23052017-IMG_9920I nya Farmor-stickade koftan och allt. 23052017-IMG_9921Vädret var vackert så det förslog och efter att ha lämnat Storebror hos småvännerna på Föris, svischade vi vidare till byn. Och Lekparken. Där jag dagen innan, samtidigt som S lekte, kikat ut ett bra fotoställe samt förberett för en liten hitte-på-studio. Med hitte-på-hägg i bakgrunden till och med.23052017-IMG_9925

Jag hade fått äran att föreviga alla Junis pyttevänner, förstår ni. Först i en gruppbild. Och sedan porträttfoto. Juniflickan hjälpte mamman att ljusmäta och vara minimodell innan alla kommit. Behind the scenes..23052017-IMG_9942

Och sedan kom älskade MammaMormor för att ta hand om Lillan när mamman lekte en dröm. 23052017-IMG_9949Vi hade likadana skor jag och mor. 23052017-IMG_9948Vi hann en sväng inom äppelträds- och rosnästet tillsammans!

Sedan, rullade mammor med barnvagnar och bebbar in, från härs och tvärs. Och jag ska erkänna att jag var alldeles pirrig i magen. Att fota ett barn är ju mer än ok. Två, klurigare. Att fota tio småttingar samtidigt, kändes som en utmaning. Men jag tror (vet, faktiskt) att vi klarade det. Gullebebbarna, mammorna och hon den där föregivaren, tillsammans.

Sen följde porträttfoto på löpande band. Så fantastiskt roligt. Faktiskt bland det roligaste jag har gjort. Jag älskar ju att fota! Det visade sig att precis alla önskade porträttfoto så det knipsades bilder non-stop och plötsligt var alla klara och bebbar trötta och vi sa hejdå efter en så mysig förmiddag.

Och jag?

Var såååå trött efteråt. Alltså, verkligen helt slut. Hah! Pirret i magen kunde jag slappna av ifrån och det kändes bara så ärofyllt av få föreviga dessa små liv.

Juni var mer än trött och sov och sov. Vi kramade MammaMormor tack-och-hejdå-<3 och så gick vi hem. J sov. Jag åt lunch ute i solen och från-havet-kalla-vinden. Så småningom, när även Lillan fått mat i magen, tog vi snabbvagnen och drog iväg. Såå skönt att springa för mamman. Vi hämtade Storebror och så kutade vi vidare. En underbar tur. Till kvällen somnade pluttar tidigt och jag och M hade en så fin vårkväll ute tillsammans. Jag fick äntligen till att klippa ner rosorna och så målades det brädfodring under ett par timmar. Innan det liksom dundrades i säng.

Och idag vaknar vi till onsdag. Jag har träningsvärk i hela kroppen. Vet inte om det är springturen med två barn eller allt clownande/grodhoppande upp och ner för att vara Den Roligaste Fotografen I Mannaminne. Förmodligen en kombo. Oavsett. Ett kärt minne från en underbar och drömmig gårdag!

Kortvecka och idag sista dagen innan långhelg. Tjohoo!

Ha en god onsdag!

 

Lillafrun