Jag har flera recept jag vill sända vidare.

Först ut får bli dessa så smarriga After Eight-glassbakelser som både var så goda till en kopp kaffe och dessutom verkar himla roliga att göra. Storan serverade dom på efterättsbuffén härom sistens. Så, som sig bör, väljer jag att kalla dessa för;

09062017-IMG_1339

Storans After Eight- Glassbakelser

Enkla, lyxiga glassbakelser som kan göras ett par dagar innan servering. (perrrfekt, ju!)

Ca 15 stycken;

Vad behöver jag? 

2 dl vispgrädde

1/2 dl kesella

2 msk florsocker

2 tsk vaniljsocker

150 g ljus eller mörk choklad, hackad

Garnering

ca 30 After Eight

Och hur gör jag?

  1. Vispa grädden fluffig.
  2. Blanda ner kessella, florsocker och vaniljsocker.
  3. Rör sist ner den hackade chokladen.
  4. Sätt ihop After Eight-plattorna två och två, med en stor klick glasskräm emellan. Jämna till kanterna med en sked eller kniv.
  5. Frys in bakelserna i några timmar och ta fram dom precis före servering

 

”Varsågoda, börja baka!”

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4