Åhå.

Vilken dag det här blev. Visserligen med en strålande sol och sina alldeles ljuvliga glimtar. Som den där stunden när vi var ute och traskade långsamt efter vår lillväg. Eller gungade med vinden i håret. Men mestadels har ingen av oss tre här hemma varit på topp. Jag, antagligen bombad på intryck från igår och därmed trött och inte med samma vanliga tålamod. Hesteguud, jag skulle vara klubbad varje dag om jag bodde i stan, tror jag. Roligt en dag. Men bra så. Ääälskade livet-på-landet-livet, alltså. Utöver mamman. Dessutom två sjuklingar. Som varit långt ifrån sina rätta jag. Som det har gnisslats som gamla osmörjda gångjärn, alltså. Hujedamig. Otillräcklighetskänslan är inte kul. Tack och lov så är inte dessa dagar något som hör till vanligheten, så då får man vara mer-än-tacksam, känner jag. Men ibland måste det få poppa upp någon skrotdag också. Dagen verkar ändå sluta lite mer åt härligt håll, med bättre humör hos dom tre gnälliga. Vackerpappan fixar allt, liksom. Och hela-familjen-disco i Salen, ordnar också det mesta. Småttingarna sover nu sedan ett bra tag, och vid nattningen sa S på sitt kloka farbror-vis; ”Mamma..? Imorn har du nog bättre blodsocker”. Den där ungen, alltså. Slutar aldrig att förvåna. Stjärnan. <3

Nu har dom sista golven skurats och hemmet är redo för helg. Ett skönt överkroppspass har vi unnat oss också, jag och den skäggige. För att nu till sist slänga oss i Finsoffan en stund innan natten. Själv ska jag tom-glo på den tomma tvättkorgen, som istället glott på mig (överfull. igen) i flera dagar. Ha! Det låter som en bra plan, tycker jag.  Och. Fredag imorn! IMG_7567Och här kommer ett såå gott, glassigt och chokladigt recept. Tårtan vi hade på Höstfesten. Receptet fann jag hos Jennys Matblogg. I vanlig ordning har jag svårt att hålla mig till vad som står och valde att göra om lite. Här nedan kommer min version. Så vansiinnigt enkel. Och lika god som enkel att göra. IMG_7564

Nutella- och Mandelglasstårta!

Du behöver:

100-150 gram mandelspån
6 dl vispgrädde
1 burk med sötad kondenserad mjölk
175 gram nutella/nöt-créme

Topping:
Rostad mandel

Tillbehör:

Färska hallon

 

Gör såhär:

Rosta mandelspånen i en torr stekpanna, till dom får en gyllenbrun färg.
Ta fram en springform med avtagbara kanter ( 24 cm ).
Vispa grädden tills den bildar toppar. Hiva i den kondenserade mjölken och rör ihop alltsammans till en jämn blandning. Värm nutellan försiktigt tills den blir ljummen.

Varva sedan; gräddsmet, mandel, ringlad nutella/nöt-créme. Gräddsmet, mandel, nutella/nöt-créme och så vidare..

Täck sedan formen med plastfolie och låt stå i frysen i minst fem timmar. Ta fram tårtan 20 minuter innan servering.
Toppa tårtan med mandelspån och servera till sötsyrliga hallon. Njut!

Glassdrömsrecept!

-från mig till er.

Lillafrun

 

G-VMBJT57ZE4