IMG_7945

Helgtid, alltså. Hjärta på det.

En lördag med lite ditt och datt.

Som njutande av alldeles ljuvligt höstväder. En långpromenad med liten flicka sovandes. Minimannen hade en drös älskade Farmor- och Farfartimmar. Kom hem alldeles lycklig över att ha fått tillverka sin alldeles egna bokstav. I guld. Lycka! Jag var ju också iväg och fotade. IMG_7938Så himla roligt. Och platsen, vid vackra Mäjasjön. Är magisk, faktiskt. Sjön låg blank som en spegel. IMG_7929

Efter att ha hunnit hem, jobbat med bilderna och Juniflickan samlat fyra sovtimmar men ändå inte hade någon tanke på att vakna. Då fick Lillan väckas.

Lördagkväll med älskade lilla trion sedan. I fullt renoveringskaos, då mannen jobbat i köket under dagen. Men det kommer bli så fint med helhet och bort med allt, som Minimannen säger, ”traasigt” runt alla fönster.

Discodansande, massa bus, badande småttingar och plötsligt hittade jag oss, alla fyra, sovandes i Storsängen… samtliga hade visst somnat vid barnens nattning. Kändes lite tråkigt att somna så tidigt, när det faktiskt är helg och ingen  behöver passa tidig morgontid. IMG_7930

….Men, det var faktiskt väldigt skönt att ta söndag, med jagvetintehurmånga timmar av sömn i kropparna. Jag och barnen packade ihop oss för att efter frukost åka till Mäjadalen. Mysigt, mycket uppskattat kusinhäng och Lillan-hjälper-Storan-med-lite-fix-tid. Fasligt trevligt, tyckte vi alla! När vi sedan kom hem var jag och J ute i trädgården och påtade. Tog bort dom allra, allra sista luktärterna och drog borta andra gammblommor och så vidare. Medan pojkarna jobbade tillsammans inne i köket. Himla mysigt att umgås med ett och ett barn ibland.

IMG_7940

Picknickmiddag på köksgolvet därefter. Det är kaos mest överallt nu då massor av kökspinaler är smått (läs: mycket) utspridda. Lite Söndagsgympa med två småttingar i sällis. Den ena som extravikt och den andre som skulle göra övningarna precis som mamman. Inte klokt.. men nu är det kväll och trots en natt med löjligt många timmar, så är tröttheten här igen. Pax för nattningen!

Hoppas er helg varit fin. <3

Lillafrun