IMG_6861Ja men, Minimannen har ju fått en ny säng för sjutton!

Det var en eftermiddag här i höstas, som hela familjen drog iväg med stora släpet. Mot Norrlands inland och vad som kändes som Världens Ände. Bland granar och granar, jakttorn och ännu mera granar. Till sist hamnade vi där vi skulle och mötet där, var prick hur konstigt som helst. Vi skulle köpa en antik barnsäng vi funnit på blocket. Men när vi väl kom fram till Världens Ände, så svarade inte mannen som vi bestämt träff med och hemmet såg fasligt sömnigt ut. Och där stod vi, bland granar och granar, med ett stort släp bakom bilen och ingen att köpa säng utav. Till sist ropade någon granne lång ifrån; ”knacka på fönstret”. Sagt och gjort. Jag satt i bilen med sovande Juni och förväntansfull pojke, men M vågade sig iväg.. och ut på bron kom en man. Med ruffsig frilla, iklädd endast kallingar och mumlade något om att han styckat älg till tre på natten. Ahapp. En säng hade vi med oss hem i alla fall.IMG_8186

Och idag var jag och S i Möbelförrådet -som är så fullt att det är löjligt- och försökte fota lite samt bestämma om den där prinsiga träsängen ska få skrapas och vara träfärgad.. eller målas i någon härlig färg… så svårt.

IMG_8187IMG_8193IMG_8190

Vad tycker ni? Ni får tänka bort skiten och låta kreativiteten flöda..Träfärg, grågrön (typ grön umbra.. eller annat?

IMG_8194

Men ja.. lite sådär ser den alltså ut. Inte så lätt att få någon bra helhet. Det är en växasäng. Prick så prinsig jag önskat till vår Prins Darling. Och Minimannen själv är mycket nöjd över sin ”faaantastiskt fina säng!”

 

….

Det här har varit en väldigt härlig torsdag.

Jag och barnen startade dagen med god frukost från ett nypåfyllt kylskåp. Lite skillnad från gårdagen. Därefter knatade vi ner på byn och njöt av kusinernas och andra gullebarnens (och MusikfrökenStoran och mina andra gulliga kollegors-) FN-samling. Så fantastiskt fint alltihop. Som den Starksköra Känslomänniska jag är, så tårades ögonen mer än en gång. Sen har vi röjt här hemma. Lekt, donat och varit ute och krattat. Skittråkigt att kratta ett tjockt lager av snuskiga äpplen, i ett aaaaaalldeles för oklippt gräs. Men ändå himla härligt; friskluft, roliga samtal med Miniman och dessutom vardagsmotion på samma gång. Så blir det ju prydligt också och det gillas. Väldigt tillfredsställande när man klar.. fast ni som följt oss på stories under dagen, vet vem som får ta det tråkigaste (att samla upp högarna)..

Och nu är det kväll. Hemmet börjar se ut lite som vanligt igen. Småttingar springer runt i pyjamas och busar. Efter nattning väntar ett skönt litet träningspass för mor. Fint så.

Hoppas att ni haft en fin torsdag!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4