22112017-IMG_8952Där; en liten förväntansfull pojke som kollar till hans och morsans experiment. Så enkelt. Vi tog bara små sockerkasformar och fyllde med vatten. Ställde ut i kylan. Och dagen efter hade vi de sötaste av Islyktor;

22112017-IMG_8965

Tada!

Med lite vind är det såklart prima med hitte-på-ljus. Men, så himla vackert det var när det skymde…

22112017-IMG_8972

Och torsdag, då!

Till skillnad från gårdagen som var sådär jättesnöig på drömmigt vis, promenaden med vagnen var kämpig på ett skönt sätt och så vidare.. men idag? Idag har vi inte ens varit ut genom dörren jag och barnen. Vilket snöoväder! Klass-två-varningar och uppmaningar om att inte vara ute på vägarna om man inte måste. Som jag är tacksam över att M inte kör sådär galet många mil varje vecka nu, som för ett år sedan. Magknipen en sån här dag då, var hemsk. Fy. Lycka idag. S tog Storebrorsledigt idag också. Mysdag som han inte bangade en sekund för. Här har pysslats, byggts bokstavspussel och skrivits roliga ord. Och byggt jättepärlplattor och tuffats tågbana. Samtidigt som jag emellanåt svichat runt som ett jehu.

Nu är det än härligare Torsdagsfrid än vanligt. Hemmet är förberett för att Adventspyntas nämligen.. åå, så mysigt! …men jag tror jag lugnar mig en vecka till.. men då behövs det inte göras vad som gjort idag;typ varit härs och tvärs och överallt. I och bakom soffor, inne i lådor, tvättat kuddfodral och filtar, putsat lampkronan, torkat skåp och varendaste kryddburk, putsat kaklet så det skiner än mer än vanligt och skurat tillsammans med liten Miniman som fick sån feeling att jag ett tag undrade om golven någonsin skulle kunna bli torra. Härrrliga tider, mao!

Vi firade sedan med att köra ett mamma-och-barn-träningspass.. inne i Lekrummet. Jag svettades och darlingarna varvade lek med att göra det än lite jobbigare för mamman. Teamwork hela dagen lång!

Nu väntar kvällen. Jag skjutsade in hemma-pommesen i ugnen för en stund sedan, mannen steker goda hamburgare och coleslow är på gotta-till-sig-tid. Snart middag! En utav favoritstunderna på dagen.

Och imorn är det fredag hörreni!

Hoppas att ni har det gott!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4