Håhå, alltså.

Som sagt. Lite smått galna veckor nu. Och det där som är det bästa jag vet; Tillsammanstid med hel familj. Nja. Det finns minimalt just nu. Snart, snart lättad dimma på den fronten. Men nä, ej peppigt att inte få njuta helg tillsammans. Men vi har gjort vad vi kunnat här hemma. Idag också. Åkt snökälke, bakat limpa, bäddat ner oss bland stora kuddar och mjuka filten, alla tre tillsammans, i Storsängen. Läst saga. Den där om att Egon ska få ett syskon. Älskad bok här hemma. Storebror är helt med på att han ska bli Storebror till ännu en plutt. Och nu börjar även JuniLillan förstå att det är något särskilt med mammas mage. Idag klappade dom samtidigt försiktigt, försiktigt båda två och den stunden sparar jag i Mammahjärtat. Knapra popcorn och se på barnprogram på samma ställe som sagostunden, är också en utav dagens hitte-på. Nu är pappan hemma och hinner träffa kidsen nån timme innan nattning. Själv har jag smugit iväg medan dom där tre stjärnorna tar igen tid med varandra. Jag har tagit en himmelskt skön dusch och nu tänkte jag försöka hinna svara på några frågor som ni ställt. Får nog dela upp i flera delar tänker jag. Hoppas er söndag varit fin, förresten!

Nu, Svar på Frågestund. Del 1!

IMG_5804-red

  1. Vad jobbar du som? ? – Jag är Musikfröken. Gymnasielärare i Musik. På bilden ovan är S lite, lite drygt 1 år och har precis tagit examen tillsammans med sin mor, och blivit Hemmansägare, faktiskt. 

05062015-IMG_5636

… himmel, alltså! Att det där pusslet gick ihop för oss. Jag var preggo, pluggade dubbelt. Var helledig och njöt livet till mer än fullo när Liten kommit till världen. Efter 6 månader började jag och Sixten-Liten skriva examensarbete tillsammans med världens bästa kompanjon och vän C. Mannen var såklart mer än med i pusslet och gjorde allt, han också, för att allt skulle gå ihop. När S var 1 år och 3 månader, var han färdig Musiklärare, han med 😉

2.  Jag är så nyfiken på hur många barn ni vill ha ifall ni får önska?  Jag tänker mig er som en familj på sex barn ? och dig som hemmafru!Hoho, vilken härlig syn!! Men vi önskar inget antal. Varje barn är en stor, stor gåva. Jag njuter livet så som HemmaMamma och ser så fram emot att välkomna ännu en stjärna till familjen. Hela tiden, får livet utvisa. Kanske kommer 3 kännas alldeles, alldeles ypperligt! 

2. Har du någon favoritserie? Vad är din favoritfilm? – Skratta åt mig nu. Men jag var tvungen att fråga mannen (som jag frågar om allt jag undrar) vad en serie är…. not så insatt i sånt, mao. Inte alls. Men favoritfilmer, det har jag! Allt som heter Romkoms, som Svärmor säger (Romantiska Komedier). Dirty Dancing, Notting hill, The Wedding Date… men den absolut vackraste kärleksfilmen jag vet, är Ps. I Love you. Jag dör kärleksdöden bara av att tänka på den. 

3. Jag har länge undrat ifall du läser böcker och vad blir det då? –Räknas Bonden Blom, Pettson & Findus och Ingrid ska sova? …. annars nä. Jag har aldrig varit någon bokslukare. Läste Natur-natur på gymnasiet och har alltid älskat skola och läsa med den.. annars har jag nog bara läst typ Tzatsiki Morsan och Polisen och just det! På högstadiet läste jag Pojken som kallades Det, och höll fullkomligt på att gå av i hjärtat. Så fruktansvärd historia. 

4. Vem är din bästa vän? förutom din man. – Åh. Mina älskade vänner. Som jag ser som en blombukett tillsammans. Älskar dom alla så. Den vän som är min bästis sedan liten och som jag fortfarande säger är min bästis, är Idan. Min Brudtärna och den vän som vet allt om mig, känner mig ibland bättre än jag själv och så. Jag är rik med flera så goda hjärtevänner och jag tror (hoppas) att precis varenda en av dom vet hur mycket jag tycker om dom. Jag är inte sen med att strössla kärlek. IMG_9392

5. Vad är ditt drömresemål? i vida världen. – Island. Det har jag alltid svarat. Jag vill dit. Och rida Islandshäst. Irland verkar också magiskt vackert! 

6. Är du feminist? och vad innebär det för dig.– En känslig fråga på ett sätt. Jag vill kunna säga att jag är feminist, men sen kan ju alltid någon säga att jag inte är det…, för jag är ju ingen som står först i ledet ”och tar fighten”, men självklart, självklart, självklart tycker jag att kvinnor ska ha samma rättigheter och möjligheter som män. Att jämnställdhet och lika villkor, oberoende av kön, är en självklarhet! Så heja dom som tar den där fighten! IMG_5442

7. Jag förstår att det är privat men ändå lite nyfiken, bråkar du och M någonsin? – När jag är på Lilla-My-humör (=arg som ett bi)så kan jag försöka bråka med M. Men han är på riktigt h e l t omöjlig på den fronten. Och då kan jag bli ännu argare i någon minut, innan jag inser hur fin han är. Som liksom duckar för sin frus vulkanutbrott, smyg-ler och är den finaste på jord. Men kära nån, såklart; ibland kan vi komma på oss själva med att kasta någon paj på den andre, typ om vi är hungriga, barnen likaså, vi är trötta och det är mycket i huvudena, allt samtidigt liksom. Men snabbt, snabbt är vi så rädda för att det någonsin ska bli något stort, så då måste vi säga förlåt jättesnabbt och pussas och kramas lite extra.

8. …På tal om kök så har jag en undran, har ni själva målat era köksluckor, med vilken färg/kod isåfall? Vi håller på planerar vår drömmiga bondstuga och jag drömmer om mjukt ljusgröna köksluckor, och era har en så behaglig nyans…
Det skulle vara roligt att se en liten översikt/planritning på ert hus. Förstår att det är i ändringen nu när ni renoverar, men hur ser det ut med badrum/tvättstuga? Har ni någon skiss över rumsfördelningen..? (Ja jag nördar ner mig i planritningar såhär i vårt eget planeringskede) – Tack, för dina varma ord! Nix, vi har inte målat dom själva. Dock har vi målat på ett varv av den mörkare, kockumsgröna färgen. Vi gick till Färgaffären och bästa Färgmannen hjälpte oss till närmsta kod.. så är det den du är intresserad kan du få koden till den. Skriv till mig igen då bara!
Jag har ingen planritning, fast det har ju säkert M när jag tänker efter. Nåja, som du säger så är ändå en del i ändring. Till exempel har vi bara en ”Lill-toa” här nere. Typ en kvadrat toalett. I ett annat rum, som ligger i anslutning till köket, är tvättstuga och duschrum. Inget av dom två rummen kommer att vara kvar sedan utan slås ihop till ett, större rum.

9. Jag undrar om du kan sätta upp bilder från ditt favoritrum i huset, och från rummet du tycker minst om och svara på varför du tycker bäst respektive sämst om de rummen! Sen undrar jag hur långt ni har till närmaste BB? Har du några tankar inför kommande förlossning? – Ja, vilken rolig grej. Tack för tips, det ska jag skriva upp och ordna! Vi har typ 5,5 mil till närmsta BB. Tankarna jag har är inte jättemånga ännu… men ”åh, måtte det gå bra ännu en gång” … på ett sätt var det magiskt med Juniflickans snabba, snabba förlossning (läs HÄR) ..men jag önskar nog helst att det i alla fall inte går fortare än så… då är det ju stor risk att vi inte hinner fram till BB…” Förutom det där. Så längtar jag. Eftersom jag har haft lyxen att ha haft två fantastiska upplevelser av att föda barn. Önskar alla mammor det. 

10. Vad jobbar du med? – Läs längst upp! 🙂 
11. Har ni något namn ännu till bebisen?- Vi har ett starkt pojk- och ett starkt flickförslag… men mer än så avslöjar jag inte 😉 

DSCN8224

DSCN8195VI
12. Vill ni åka utomlands med barnen eller själva isåfall vart?– Alltså. Jag är världens räddaste människa. Är skakis och matt av att ta oss hemifrån och till huset på Gotland om sommaren…. så jag har just nu väldigt svårt att tro, eftersom världen känns så läskig många gånger, att vi är på väg utomlands inom närmsta åren. Jag kan inte förstå att jag tillsammans med vänner och man, var i Gambia 2013. Men när jag ser bilderna blir jag både gråtig, längtig, varm och så tacksam. Vilken upplevelse…! 

 

Ok. Vi börjar så. God kväll till er, vänner!

Lillafrun