Å, puh.
Jag har sannerligen kommit i ett rensa-, röja, och städa-i-skrymsler-och-vrår-stim. Mannen blir lite orolig att jag är på väg att föda eller så, då det liknar den där maniska precis-innan-bebben-ska-komma-tiden. Men nä, det får vi innerligt hoppas att det inte är tal om. Bara helt enkelt en HemmaMamma med rätt så härligt mycket energi just nu. Men nu ger jag mig för idag!
Tänkte istället riva av några svar på era frågor.

Ok. Svar på Frågestund. Del 2!

07012018-IMG_0386

13. Tycker du har så mycket härliga klänningar, kjolar, blusar/tröjor. Var hittar du oftast dina fina fynd, har du några tips? ? Tack, vad glad jag blir! …inga märkvärdigheter oftast.. typ Lindex, kappahl, gina, åhléns..

14.Hur bor ni? (om man får fråga) Fått känslan av att det är lite avsides och enskilt men sen promenerar (nog för att ni är hurtiga!) ni till både affär och föris emellanåt. Har ni grannar liksom så ni bor i själva byn? -Det var faktiskt ganska bra beskrivet. Vi bor lite mittemellan. När vi svänger av den ”stora landsvägen” så kommer vi till vår egna lilla ”Bullerby”.. med tre gamla bondgårdar i fil. Där vi är den högst upp i backen. ”Norra Drömgården” 😉 . Men snabbt är vi också nere på byn, på några minuter närmsta gångväg om vi vill. 

20072017-IMG_3892

15.Kan du inte berätta lite mer om er husrenovering? Hur ser planera ut för 2018? Det är så roligt och inspirerande att följa era husprojekt här på bloggen och instagram! Materialvalen ser så genomtänkta ut och det blir verkligen fantastiskt fint! – Åh. Vi är så pepp nu på att sätta igång med nästa storprojekt. Nu under höst och vinter ha det blivit mindre grejer här inne. Allt känns litet i jämförelse med att måla en massa fönster, sätta in dom i huset och sedan brädfodra om ytterligare två sidor… vilket är vad vi ska pyssla med nu framöver. Det tar sin tid och vi skulle vilja hinna ännu, ännu mer men tror nog att det är orealistiskt och därför bara uttröttande att tänka att vi skulle hinna mer än så. Så 13 nya fönster ska målas (eeeeevighetsgöra!!!), sättas in och sedan väntar slutförandet av brädfodringen…. men tänk så drömmigt med ett par nya sovrum också där uppe, under 2018? …mm.. TACK snälla för pepp och fina ord!<3 

16. Tack för en fin blogg, Man känner sig alltid så väl till mods när man besökt dig. =) Imponeras av att du får till träning så ofta och frekvent!
Min fråga är således vad som är ditt bästa tips för att motivera/ prioritera träningen? Skulle gärna se lite mer träningstips och exempel på träningspass. Samt lite mer kaos och stökbilder. ? kram Tack snälla för orden. <3 Träning är något jag prioriterar högt, samt också med åren som morsa lärt mig att pussla in i småbarnslivet. HÄR är ett helt inlägg om det. Träningstips trillar nu och då… och det där med stökbilder då… haha.. av någon anledning, när det är som grisigast och stökigast, så finns ej hellre kameran i fokus. Nä, inte konstigt alls. Men jag kan lova att det, än om det kanske inte är jätteofta i detta hem med en människa som ääälskar att städa, är stökigt och snuskigt nu och då. 

17. Jag undrar vad ni har för framtidsdrömmar? – Åh. Livet är så mycket på alla sätt just nu att vi bara lever i nuet så mycket vi orkar och kan. Jag frågade mannen nyss och han svarade.. ”hhåå.. jag vet inte om vi drömmer så mycket… friska barn! Vi lever ju där vi vill leva, på det sättet vi vill”. Och jag håller så med honom. Barnen betyder allt och att dom mår bra, gör att vi som päron mår bra. Att få ha hälsan hela familjen och fortsätta leva livet här på vår gamla gård, det är vår stora dröm (och verklighet som det är nu). Funderar vi vidare, för att klämma fram något ”ytligt” (missförstå mig rätt), så kommer drömmar och mål som att, just det; få tid att göra rum på övervåningen så att vi kan börja bo där uppe också. Jag drömmer om höns och hästar.. och mannen la nu till att han drömmer om att jag ska få ha precis det. Han är finast på jord, min M. 

18.Vilka likheter/olikheter era barn har (tänker på egenskaper)- Vi brukar skratta åt hur lika S är mig, och hur lika J är M. I många lägen. Till exempel är jag och S mer än pratglada. Lite sådär yviga, skrattar högt för att i nästa sekund vara två vulkanutbrott.. som går snabb över och ja, du fattar. M och J är två coolingar. Dom som sitter ute på Fyrhjulingen, orädda och i tystnad med varandra njuter av sällskapet. Några få ord om kidsen, så.

22062016-IMG_0684

19. Jag undrar hur Sixten reagerade när Juni kom till världen? Vi väntar vårt andra barn och det kommer skilja två år och två månader mellan dem vilket jag förstått att det gör mellan S och J också. Tänkte om du vill ge lite tips till hur en kan tänka vid syskonrivalitet och sånt.  

Han var helt fantastisk. Det första han på farbror-vis sa, när han fick träffa sin Lillasyster och hålla i henne, var ”hej. li-i-lle vän”. Kommer aldrig glömma dom orden och den stunden. Sen minns jag hur ont i hjärtat jag hade första veckan, typ. För att han var lite föör duktig. Var så rädd att han inte skulle vara nog snäll och göra rätt. ”Mamma, ä Sixten näll nu?” (Mamma, är Sixten snäll nu?). Vi hade lyxen att det var sommar, vi var hemma hela familjen hela, långa sommaren och jag och M kunde hjälpas åt att finnas för båda barnen till 100 %. Tror att det hjälpte oss.  Jag vet inte om jag vågar ge något tips.. mer än att pussa och krama massor, på båda barnen. Berömma och peppa storasyskonet, vad det kan och är fin mot lillasyskonet. S älskade att springa och slänga blöjor, bädda om, ge nappen och så. Det är såklart en stor omställning att få ett litet syskon. Men så himmelens fantastiskt. Magiskt att stå som föräldrar bredvid och få vara med om hela alltet. Stort lycka till, till er ! <3 

20. Jag undrar också var och med vad du jobbar? Om jag förstått det rätt är du utbildad musiklärare? Är det klassmusik eller är du instrumentallärare? Jobbar du med yngre eller äldre barn?- Precis så, Musiklärare. Jag är både klasslärare och instrumentallärare (fiol och piano är mina främsta instrument). Hittills har jag jobbat med mellan- och högstadie. 

21. Hei. Kanskje for privat, men jeg lurer på hvordan dere gjør det rent økonomisk når barna kommer tett og du ikke får jobbet noe mellom permisjonene? Hvordan er reglene i Sverige? ?– Jag vet inte hur det fungerar i Norge, så jag har svårt att förklara hela försäkringskassasystemets skillnader. Men för att jag inte ska behöva gå tillbaka och jobba emellan Lillan och Minsting i magen, så sprider jag helt enkelt ut mina dagar rätt friskt ( och tackar mannen för att han jobbar desto mer..!). <3 

Nä, hörreni. Nu blev ögonlocken plötsligt tunga. Natti!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4