Påsk-kaka

(eller Sylviakaka, eller … ja, kärt barn har många namn).

Kakan;

  • 6 dl socker
  • 4 ägg
  • 300 gram smör
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 9 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  1. Vispa ägg och socker. Så länge att du är redigt less. Du har igen det sedan i luftig och übergod kaka!
  2. Smält smöret
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om väl
  4. Rör ner mjölblandningen i ägg-och-socker-smeten.
  5. Hiva i mjölk och smör i resten av smeten och rör om tills smeten är len och fin.
  6. Häll smeten i en smörad långpanna
  7. Skjutsa in i ugnen, ca 25 minuter, i 175 grader. Håll utkik!
  8. Ta ut kakan och låt den svalna under tiden du gör glasyren!

Glasyr;

Inga exakta mått. Men på ett ungefär.

  • 150 gram smör
  • 4-5 dl florsocker
  • några teskedar vaniljsocker (efter tycke och smak)
  • 2 äggulor
  • Och gärna lite vaniljpulver också om du har, för ljuvligaste vaniljsmaken!

Gör såhär:

Koka ihop alltsammans. Äggulorna sist och rör i lite fartig fart för att ”få ihop” det smarriga. Låt svalna något innan du häller över glasyren på kakan och strösslar med vad du nu vill. Kokos eller något tjusigt strössel. Jag valde ett påskigt och pastelligt som kändes passande för nuet!

Recept på ett stycke Solgul Påsk-kaka, alltså! Solskenskaka. Sylviakaka. Det finns säkert ännu fler namn på samma kaka. God så det förslår är den i alla fall. Jag längtar efter utslagna påskliljor och ute-på-trappen-fika i påskhelgen!

Vad ska ni göra i påsk? Så roligt när ni delar med er, ni med. <3

Hörs snart igen!

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4